Show simple item record

Financial details of organic olive oil production in the prefecture of Heraklion.

Dublin Core metadata

dc.creatorΔρύλλης, Στέλιοςel
dc.creatorDryllis, Steliosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:31:04Z
dc.date.available2016-03-15T12:31:04Z
dc.date.issued2012-05-17T10:21:21Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/612
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής αποτελεί η συγκέντρωση στοιχείων για το κόστος παραγωγής βιολογικού ελαιόλαδου στον Νομό Ηρακλείου. Θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από παραγωγούς, από διάφορα μέρη του Νομού Ηρακλείου που θα μας πουν αναλυτικά πόσο τους στοιχίζουν οι διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές (κλάδεμα, όργωμα, λίπανση, καταπολέμηση ζιζανίων, πότισμα, φυτοπροστασία, εργατικά, μηχανήματα κτλ.) που εφαρμόζουν για την παραγωγή του βιολογικού ελαιολάδου, πόσους τόνους παράγουν ετησίως και πόσους βαθμούς είναι το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγουν, για τον προσδιορισμού του κόστους παραγωγής. Θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από εμπόρους βιολογικού ελαιόλαδου για την καταγραφή του κέρδους που δεν κατανέμεται στον παραγωγό, ποιο είναι το κέρδος τους ανά κιλό λαδιού που έχουν οι έμποροι, αν είναι ικανοποιημένοι από την διακίνηση του βιολογικού ελαιολάδου στην αγορά, αν διαφημίζουν το λάδι και πόσο κοστίζει η διαφήμιση, ποια είναι η ποσότητα του λαδιού που εξάγουν κάθε χρόνο και ποια αυτή που διακινούν στην τοπική αγορά, πόσους τόνους αγοράζουν κάθε χρόνο από τους παραγώγους κτλ.. Επίσης θα γίνει έρευνα αγοράς στον Νομό Ηρακλείου (καταστήματα βιολογικών προϊόντων, super market) για να καταγραφούν τα βιολογικά ελαιόλαδα που είναι διαθέσιμα στην αγορά καθώς και τα χαρακτηριστικά τους (οξύτητα, τιμή, συσκευασία, κλπ). Τέλος θα συγκεντρώσουμε τα στοιχεία που θα έχουμε συλλέξει από τους τρεις διαφορετικούς τομείς παραγωγής και εμπορίας και θα τα αναλύσουμε και θα τα παρουσιάσουμε για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟικονομικά στοιχεία παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου στο νομό Ηρακλείου.el
dc.titleFinancial details of organic olive oil production in the prefecture of Heraklion.en

healMeta

heal.creatorNameΔρύλλης, Στέλιοςel
heal.creatorNameDryllis, Steliosen
heal.publicationDate2012-05-17T10:21:21Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/612
heal.abstractΣκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής αποτελεί η συγκέντρωση στοιχείων για το κόστος παραγωγής βιολογικού ελαιόλαδου στον Νομό Ηρακλείου. Θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από παραγωγούς, από διάφορα μέρη του Νομού Ηρακλείου που θα μας πουν αναλυτικά πόσο τους στοιχίζουν οι διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές (κλάδεμα, όργωμα, λίπανση, καταπολέμηση ζιζανίων, πότισμα, φυτοπροστασία, εργατικά, μηχανήματα κτλ.) που εφαρμόζουν για την παραγωγή του βιολογικού ελαιολάδου, πόσους τόνους παράγουν ετησίως και πόσους βαθμούς είναι το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγουν, για τον προσδιορισμού του κόστους παραγωγής. Θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από εμπόρους βιολογικού ελαιόλαδου για την καταγραφή του κέρδους που δεν κατανέμεται στον παραγωγό, ποιο είναι το κέρδος τους ανά κιλό λαδιού που έχουν οι έμποροι, αν είναι ικανοποιημένοι από την διακίνηση του βιολογικού ελαιολάδου στην αγορά, αν διαφημίζουν το λάδι και πόσο κοστίζει η διαφήμιση, ποια είναι η ποσότητα του λαδιού που εξάγουν κάθε χρόνο και ποια αυτή που διακινούν στην τοπική αγορά, πόσους τόνους αγοράζουν κάθε χρόνο από τους παραγώγους κτλ.. Επίσης θα γίνει έρευνα αγοράς στον Νομό Ηρακλείου (καταστήματα βιολογικών προϊόντων, super market) για να καταγραφούν τα βιολογικά ελαιόλαδα που είναι διαθέσιμα στην αγορά καθώς και τα χαρακτηριστικά τους (οξύτητα, τιμή, συσκευασία, κλπ). Τέλος θα συγκεντρώσουμε τα στοιχεία που θα έχουμε συλλέξει από τους τρεις διαφορετικούς τομείς παραγωγής και εμπορίας και θα τα αναλύσουμε και θα τα παρουσιάσουμε για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΟικονομικά στοιχεία παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου στο νομό Ηρακλείου.el
heal.titleFinancial details of organic olive oil production in the prefecture of Heraklion.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβιολογική καλλιέργεια, ελαιόλαδο, βιολογικά προιόντα, ελιάel
heal.keywordorganic farming, olive oil, organic products, oliveen
heal.advisorNameΚουμπούρης, Γιώργοςel
heal.advisorNameKoumpouris, Giorgosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)