Εμφάνιση απλής εγγραφής

Green hotels and sustainable tourism development at the prefectures of Ileia and Heraklion

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαρθαλαμάκης, Ζαχαρίαςel
dc.creatorΜάλλιος, Παναγιώτηςel
dc.creatorMarthalamakis, Zachariasen
dc.creatorMallios, Panagiotisen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:10:11Z
dc.date.available2016-03-15T17:10:11Z
dc.date.issued2012-02-28T14:55:08Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6846
dc.description.abstractΣκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι να διερευνήσει το βαθμό στον οποίο τα ελληνικά ξενοδοχεία είναι εξοικειωμένα με την έννοια της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τις περιβαλλοντικές πρακτικές τις οποίες εφαρμόζουν. Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας, αναλύονται οι έννοιες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, της πράσινης επιχειρηματικότητας, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των περιβαλλοντικών πρακτικών των ξενοδοχείων, ενώ παρουσιάζονται συγκεκριμένες μελέτες περίπτωσης. Στο πρακτικό μέρος της εργασίας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα ξενοδοχείων των νομών Ηλείας και Ηρακλείου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε γενικές γραμμές οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν την ανάγκη για περιβαλλοντική προστασία και έχουν αναλάβει ποικίλες ενέργειες προς αυτό το σκοπό. Ωστόσο και παρά τη σημασία της, σε πολλές περιπτώσεις η περιβαλλοντική προστασία δεν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία.el
dc.description.abstractThe purpose of this thesis is to investigate the extent to which Greek hotels are familiar with the concept of sustainable tourism development, as the environmental practices they apply. In the theoretical part of the thesis the concepts of sustainable tourism development, green entrepreneurship, corporate social responsibility and environmental practices are analyzed, while several case studies are presented. The practical part of the thesis presents the results of the research conducted on a sample of hotels at the prefectures of Ileia and Heraklion. The results of the study showed that hotel operators generally recognize the need for environmental protection and are involved in a number of activities. However, despite its importance, environmental protection is not always the top priority in the hotel industry in Greece.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠράσινα ξενοδοχεία και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στους νομούς Ηλείας και Ηρακλείου.el
dc.titleGreen hotels and sustainable tourism development at the prefectures of Ileia and Heraklionen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαρθαλαμάκης, Ζαχαρίαςel
heal.creatorNameΜάλλιος, Παναγιώτηςel
heal.creatorNameMarthalamakis, Zachariasen
heal.creatorNameMallios, Panagiotisen
heal.publicationDate2012-02-28T14:55:08Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6846
heal.abstractΣκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι να διερευνήσει το βαθμό στον οποίο τα ελληνικά ξενοδοχεία είναι εξοικειωμένα με την έννοια της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τις περιβαλλοντικές πρακτικές τις οποίες εφαρμόζουν. Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας, αναλύονται οι έννοιες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, της πράσινης επιχειρηματικότητας, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των περιβαλλοντικών πρακτικών των ξενοδοχείων, ενώ παρουσιάζονται συγκεκριμένες μελέτες περίπτωσης. Στο πρακτικό μέρος της εργασίας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα ξενοδοχείων των νομών Ηλείας και Ηρακλείου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε γενικές γραμμές οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν την ανάγκη για περιβαλλοντική προστασία και έχουν αναλάβει ποικίλες ενέργειες προς αυτό το σκοπό. Ωστόσο και παρά τη σημασία της, σε πολλές περιπτώσεις η περιβαλλοντική προστασία δεν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία.el
heal.abstractThe purpose of this thesis is to investigate the extent to which Greek hotels are familiar with the concept of sustainable tourism development, as the environmental practices they apply. In the theoretical part of the thesis the concepts of sustainable tourism development, green entrepreneurship, corporate social responsibility and environmental practices are analyzed, while several case studies are presented. The practical part of the thesis presents the results of the research conducted on a sample of hotels at the prefectures of Ileia and Heraklion. The results of the study showed that hotel operators generally recognize the need for environmental protection and are involved in a number of activities. However, despite its importance, environmental protection is not always the top priority in the hotel industry in Greece.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
heal.titleΠράσινα ξενοδοχεία και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στους νομούς Ηλείας και Ηρακλείου.el
heal.titleGreen hotels and sustainable tourism development at the prefectures of Ileia and Heraklionen
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αειφόρος τουριστική ανάπτυξηel
heal.keywordsustainable tourism development, sustainable tourism developmenten
heal.advisorNameΤριχάς, Νικόλαοςel
heal.advisorNameTrihas, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)