Show simple item record

Quality of services on food sections of hotels.

Dublin Core metadata

dc.creatorΠαρασκάκη, Δέσποιναel
dc.creatorΓιανναράκης, Νίκοςel
dc.creatorParaskaki, Despinaen
dc.creatorGiannarakis, Nikosen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:16:10Z
dc.date.available2016-03-15T17:16:10Z
dc.date.issued2009-07-22T11:05:32Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7114
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία μελετά την ποιότητα υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο και συγκεκριμένα στα επισιτιστικά τμήματα (Τμήμα F&B). Η εμπειρική έρευνα πραγματοποιήθηκε στα επισιτιστικά τμήματα της ξενοδοχειακή αλυσίδας Aldemar. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η εικόνα του τουρισμού και κυρίως στοιχεία για τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα καθώς και για το τμήμα τροφίμων και ποτών. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια της ποιότητας για να γίνει περισσότερο κατανοητή στον αναγνώστη, η σχέση της ποιότητας με την κερδοφορία καθώς και η σημασία της για την επιχείρηση. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα τμήματα που υπάγονται στο F & B καθώς και το κόστος που θα έχει το ξενοδοχείο σε περίπτωση που προσφέρει υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας στο πελάτη. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ενός ξενοδοχείου με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τμήμα F&B. Στο πέμπτο κεφάλαιο δίδονται στοιχεία που αφορούν την αλυσίδα ξενοδοχείων Aldemar στην οποία διεξάγεται η εμπειρική έρευνα. Τα στοιχεία αφορούν τη δομή των ξενοδοχείων, το ανθρώπινο δυναμικό και την αντίληψη της εταιρείας όσον αφορά την ποιότητα. Στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μεθοδολογία της εμπειρικής έρευνας και τα δημογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων. Στο έβδομο κεφάλαιο ακολουθούν τα αποτελέσματα της έρευνας από τα οποία προκύπτουν σημαντικά στοιχεία όσον αφορά την ποιότητα υπηρεσιών στο τμήμα F&B της αλυσίδας Aldemar. Τέλος, ακολουθούν γενικά συμπεράσματα και περαιτέρω προτάσεις για έρευνες που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στα ξενοδοχεία για τη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠοιότητα υπηρεσιών στο ξενοδοχειακό κλάδο στα επισιτιστικά τμήματα.el
dc.titleQuality of services on food sections of hotels.en

healMeta

heal.creatorNameΠαρασκάκη, Δέσποιναel
heal.creatorNameΓιανναράκης, Νίκοςel
heal.creatorNameParaskaki, Despinaen
heal.creatorNameGiannarakis, Nikosen
heal.publicationDate2009-07-22T11:05:32Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7114
heal.abstractΗ παρούσα εργασία μελετά την ποιότητα υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο και συγκεκριμένα στα επισιτιστικά τμήματα (Τμήμα F&B). Η εμπειρική έρευνα πραγματοποιήθηκε στα επισιτιστικά τμήματα της ξενοδοχειακή αλυσίδας Aldemar. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η εικόνα του τουρισμού και κυρίως στοιχεία για τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα καθώς και για το τμήμα τροφίμων και ποτών. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια της ποιότητας για να γίνει περισσότερο κατανοητή στον αναγνώστη, η σχέση της ποιότητας με την κερδοφορία καθώς και η σημασία της για την επιχείρηση. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα τμήματα που υπάγονται στο F & B καθώς και το κόστος που θα έχει το ξενοδοχείο σε περίπτωση που προσφέρει υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας στο πελάτη. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ενός ξενοδοχείου με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τμήμα F&B. Στο πέμπτο κεφάλαιο δίδονται στοιχεία που αφορούν την αλυσίδα ξενοδοχείων Aldemar στην οποία διεξάγεται η εμπειρική έρευνα. Τα στοιχεία αφορούν τη δομή των ξενοδοχείων, το ανθρώπινο δυναμικό και την αντίληψη της εταιρείας όσον αφορά την ποιότητα. Στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μεθοδολογία της εμπειρικής έρευνας και τα δημογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων. Στο έβδομο κεφάλαιο ακολουθούν τα αποτελέσματα της έρευνας από τα οποία προκύπτουν σημαντικά στοιχεία όσον αφορά την ποιότητα υπηρεσιών στο τμήμα F&B της αλυσίδας Aldemar. Τέλος, ακολουθούν γενικά συμπεράσματα και περαιτέρω προτάσεις για έρευνες που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στα ξενοδοχεία για τη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΠοιότητα υπηρεσιών στο ξενοδοχειακό κλάδο στα επισιτιστικά τμήματα.el
heal.titleQuality of services on food sections of hotels.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεπισιτιστικό τμήμα, ξενοδοχείο, ποιότητα υπηρεσιώνel
heal.keywordfood section, hotel, quality of servicesen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)