Show simple item record

Human resource management in the hospitality industry. The case study of Sbokos Hotel Group (SHG)

Dublin Core metadata

dc.creatorΣτυλιανάκης, Γεώργιοςel
dc.creatorStylianakis, Georgiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:18:30Z
dc.date.available2016-03-15T17:18:30Z
dc.date.issued2012-06-28T11:15:05Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7241
dc.description.abstractΤο θέμα ενασχόλησης της εργασίας είναι οι τρόποι και οι μέθοδοι που ασκούνται για τη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων σε ξενοδοχειακές μονάδες. Επιπλέον περιλαμβάνει μελέτη περίπτωσης ενός μεγάλου ομίλου ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, του Sbokos Hotel Group (SHG), για να διαπιστωθεί τελικά αν η θεωρία γίνεται πράξηΣτο πρώτο μέρος της εργασίας, αναλύονται βασικές έννοιες της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού όπως είναι σκοποί της οργάνωσης και του εργαζομένου, οι οργανωσιακές σχέσεις του προϊστάμενου, παράπονα εργαζομένων και τρόποι διαχείρισης τους. Έπειτα δίδεται η θεωρία αναγκών του Maslow, η έννοια της ομάδας και τέλος δίδονται πληροφορίες για τις μορφές που παίρνει το οργανόγραμμα ξενοδοχειακής μονάδας. Επιπροσθέτως, γίνεται παρουσίαση της λειτουργίας του τμήματος διοίκηση ανθρωπίνων πόρων ξενοδοχειακών μονάδων. Αρχικά δίδονται πληροφορίες για τον προγραμματισμό που πραγματοποιείται, έπειτα στους τρόπους προσέλκυσης, μετά στα κριτήρια με τα οποία γίνεται η επιλογή, έπειτα στη διαδικασία πρόσληψης και τέλος στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού. Στο τέλος του πρώτου μέρους γίνεται αναφορά στη διοίκηση ολικής ποιότητας και στο βαθμό που επηρεάζει την διοίκηση ανθρώπινων πόρων. Στο δεύτερο μέρος υπάρχει η μελέτη περίπτωσης της εργασίας η οποία αποτελείται από απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου Σμπώκου, κύριο Μποκέα Μενέλαο, σε ερωτήσεις οι οποίες προήλθαν από στοιχεία της θεωρίας. Έπειτα γίνεται η σύγκριση μεταξύ θεωρίας και πράξης από την οποία σύγκριση βγαίνουν συμπεράσματα όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης ανθρώπινου 5 δυναμικού στον όμιλο. Στη συνέχεια δίδονται προτάσεις οι οποίες ενδεχομένως να βελτίωναν, στο άριστο, τον τρόπο άσκησης ανθρωπίνων πόρων.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιοίκηση ανθρωπίνων πόρων στο ξενοδοχειακό κλάδο. Μελέτη περίπτωσης του ξενοδοχείου Sbokos Hotel Group (SHG)el
dc.titleHuman resource management in the hospitality industry. The case study of Sbokos Hotel Group (SHG)en

healMeta

heal.creatorNameΣτυλιανάκης, Γεώργιοςel
heal.creatorNameStylianakis, Georgiosen
heal.publicationDate2012-06-28T11:15:05Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7241
heal.abstractΤο θέμα ενασχόλησης της εργασίας είναι οι τρόποι και οι μέθοδοι που ασκούνται για τη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων σε ξενοδοχειακές μονάδες. Επιπλέον περιλαμβάνει μελέτη περίπτωσης ενός μεγάλου ομίλου ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, του Sbokos Hotel Group (SHG), για να διαπιστωθεί τελικά αν η θεωρία γίνεται πράξηΣτο πρώτο μέρος της εργασίας, αναλύονται βασικές έννοιες της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού όπως είναι σκοποί της οργάνωσης και του εργαζομένου, οι οργανωσιακές σχέσεις του προϊστάμενου, παράπονα εργαζομένων και τρόποι διαχείρισης τους. Έπειτα δίδεται η θεωρία αναγκών του Maslow, η έννοια της ομάδας και τέλος δίδονται πληροφορίες για τις μορφές που παίρνει το οργανόγραμμα ξενοδοχειακής μονάδας. Επιπροσθέτως, γίνεται παρουσίαση της λειτουργίας του τμήματος διοίκηση ανθρωπίνων πόρων ξενοδοχειακών μονάδων. Αρχικά δίδονται πληροφορίες για τον προγραμματισμό που πραγματοποιείται, έπειτα στους τρόπους προσέλκυσης, μετά στα κριτήρια με τα οποία γίνεται η επιλογή, έπειτα στη διαδικασία πρόσληψης και τέλος στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού. Στο τέλος του πρώτου μέρους γίνεται αναφορά στη διοίκηση ολικής ποιότητας και στο βαθμό που επηρεάζει την διοίκηση ανθρώπινων πόρων. Στο δεύτερο μέρος υπάρχει η μελέτη περίπτωσης της εργασίας η οποία αποτελείται από απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου Σμπώκου, κύριο Μποκέα Μενέλαο, σε ερωτήσεις οι οποίες προήλθαν από στοιχεία της θεωρίας. Έπειτα γίνεται η σύγκριση μεταξύ θεωρίας και πράξης από την οποία σύγκριση βγαίνουν συμπεράσματα όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης ανθρώπινου 5 δυναμικού στον όμιλο. Στη συνέχεια δίδονται προτάσεις οι οποίες ενδεχομένως να βελτίωναν, στο άριστο, τον τρόπο άσκησης ανθρωπίνων πόρων.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΔιοίκηση ανθρωπίνων πόρων στο ξενοδοχειακό κλάδο. Μελέτη περίπτωσης του ξενοδοχείου Sbokos Hotel Group (SHG)el
heal.titleHuman resource management in the hospitality industry. The case study of Sbokos Hotel Group (SHG)en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordανθρώπινο δυναμικό, διοίκηση, διοίκηση ολικής ποιότηταςel
heal.keywordmanpower, administration, total quality managementen
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)