Show simple item record

Synthesis and application of educational institutions food menus. Case study for TEI of Crete.

Dublin Core metadata

dc.creatorΚενδριστάκης, Ιωάννηςel
dc.creatorKendristakis, Ioannisen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:21:35Z
dc.date.available2016-03-15T17:21:35Z
dc.date.issued2013-05-22T09:25:17Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7405
dc.description.abstractΤο αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη και δημιουργία μενού ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση θα μελετηθούν τα διαθέσιμα εδεσματολόγια που μπορούν να λειτουργήσουν σε μία λέσχη ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος από άποψη κόστους, ταχύτητας εξυπηρέτησης αλλά και παροχής ποιοτικών και θρεπτικών τροφίμων που ανταπικρίνονται στις ανάγκες ενός νεαρού ανθρώπινου οργανισμού και συντελούν στη διατήρηση της υγείας. Ακόμα, θα μελετηθούν τεχνικές κοστολόγησης τροφίμων και βάσει διαφόρων μεθόδων στο πλάισιο του να καταλήξουμε στο αν αυτά μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο ενός μενού φοιτητικής λέσχης. Τέλος θα αναλυθούν τροφιμα βάσει της θρεπτικής τους αξίας και πως ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός οργανισμού σπουδαστικής ηλικίας. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας θα μελετηθεί η λέσχη του ΤΕΙ Κρήτης σχετικά με το αν πληροί τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν στο θεωρητικό μέρος και θα υπάρξει σχετική έρευνα ικανοποίησης των σιτιζόμενων από τις υπηρεσίες της λέσχης. Ακόμα, θα διεξαχθεί ποσοτική έρευνα επί των σιτιζομένων της λέσχης η οποία θα αφορά ζητήματα επάρκειας του μενού, θρεπτικότητας του και το αν και κατά πόσο προσελκύει τους σπουδαστές οπότε επιλέγεται από τους σπουδαστές όχι λόγω της μονοπωλιακής της θέσης αλλά λόγω επιλογής. Κατά συνέπεια θα μελετηθεί το αν και κατά πόσο η σίτιση στη λέσχη του ΤΕΙ δρα ανταγωνιστικά ως προς τα εστιατόρια έτοιμου φαγητού της περιοχής.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣύνθεση και εφαρμογή menu ιδρυμάτων. Μελέτη περίπτωσης σπουδαστικής λέσχης ΤΕΙ Κρήτης.el
dc.titleSynthesis and application of educational institutions food menus. Case study for TEI of Crete.en

healMeta

heal.creatorNameΚενδριστάκης, Ιωάννηςel
heal.creatorNameKendristakis, Ioannisen
heal.publicationDate2013-05-22T09:25:17Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7405
heal.abstractΤο αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη και δημιουργία μενού ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση θα μελετηθούν τα διαθέσιμα εδεσματολόγια που μπορούν να λειτουργήσουν σε μία λέσχη ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος από άποψη κόστους, ταχύτητας εξυπηρέτησης αλλά και παροχής ποιοτικών και θρεπτικών τροφίμων που ανταπικρίνονται στις ανάγκες ενός νεαρού ανθρώπινου οργανισμού και συντελούν στη διατήρηση της υγείας. Ακόμα, θα μελετηθούν τεχνικές κοστολόγησης τροφίμων και βάσει διαφόρων μεθόδων στο πλάισιο του να καταλήξουμε στο αν αυτά μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο ενός μενού φοιτητικής λέσχης. Τέλος θα αναλυθούν τροφιμα βάσει της θρεπτικής τους αξίας και πως ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός οργανισμού σπουδαστικής ηλικίας. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας θα μελετηθεί η λέσχη του ΤΕΙ Κρήτης σχετικά με το αν πληροί τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν στο θεωρητικό μέρος και θα υπάρξει σχετική έρευνα ικανοποίησης των σιτιζόμενων από τις υπηρεσίες της λέσχης. Ακόμα, θα διεξαχθεί ποσοτική έρευνα επί των σιτιζομένων της λέσχης η οποία θα αφορά ζητήματα επάρκειας του μενού, θρεπτικότητας του και το αν και κατά πόσο προσελκύει τους σπουδαστές οπότε επιλέγεται από τους σπουδαστές όχι λόγω της μονοπωλιακής της θέσης αλλά λόγω επιλογής. Κατά συνέπεια θα μελετηθεί το αν και κατά πόσο η σίτιση στη λέσχη του ΤΕΙ δρα ανταγωνιστικά ως προς τα εστιατόρια έτοιμου φαγητού της περιοχής.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΣύνθεση και εφαρμογή menu ιδρυμάτων. Μελέτη περίπτωσης σπουδαστικής λέσχης ΤΕΙ Κρήτης.el
heal.titleSynthesis and application of educational institutions food menus. Case study for TEI of Crete.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεπισιστική μονάδα, ΤΕΙ Κρήτηςel
heal.keywordfood catering unit, TEI of Creteen
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)