Οργάνωση και λειτουργία επισιτιστικών τμημάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Organization and operation of food sectors on a hotel.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2011-05-31Συγγραφέας
Στέφας, Αλέξανδρος
Stefas, Alexadros
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Σκοπός λοιπόν είναι η ανάλυση της οργάνωσης και τις λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων μίας ξενοδοχειακής μονάδας και η διάταξη των κεφαλαίων είναι η ακόλουθη : Το πρώτο κεφάλαιο είναι μία εισαγωγή στην έννοια της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Αναφέρονται τα είδη των ξενοδοχείων, η οργάνωση, η λειτουργία, τρόπος κατάταξης κ.λ.π. Στο δεύτερο κεφάλαιο κάνουμε μία συνοπτική αναφορά στα κυριότερα τμήματα μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης όπως είναι το τμήμα δωματίων, τμήμα προσωπικού, επισιτιστικό τμήμα κ.λ.π Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται παράθεση των επισιτιστικών τμημάτων για το ποιά είναι, ποια είναι η οργάνωσή τους, ο τρόπος λειτουργίας τους. Γίνεται παράθεση των χώρων και των εξοπλισμών τους επίσης και κάνουμε λεπτομερείς ανάλυση ως το κύριο μέρος του θέματος της εργασίας. Στο τέταρτο κεφάλαιο έχουμε την παρουσίαση του προσωπικού των επισιτιστικών επιχειρήσεων, τα προσόντα, τα καθήκοντα, η περιβολή τους κ.λ.π. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση των τρόπων που γίνεται η παράθεση των γευμάτων στις διάφορες περιπτώσεις των κύριων, δευτερευόντων και ειδικών γευμάτων που παρατίθενται στα επισιτιστικά τμήματα. Στο έκτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των σωστών τρόπων λειτουργίας για την διασφάλιση της υγιεινής και τις ασφάλειας στα επισιτιστικά τμήματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Καταπιάνεται με την υγιεινή και ασφάλεια που πρέπει να επικρατεί σε έναν επισιτιστικό χώρο , και ειδικότερα αναλύονται τα συστήματα HACCP και ISO που εφαρμόζονται στα επισιτιστικά τμήματα, όπως επίσης και θέματα υγιεινής προσωπικού και τροφίμων, πρόληψη ατυχημάτων και πρόληψη – αντιμετώπιση πυρκαγιών.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες