Εμφάνιση απλής εγγραφής

Insect pests of greenhouse crops of tomato, cucumber, peppers, eggplant. Conventional methods of control and their effect on humans and the environment.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚαμαρίτης, Σωτήρηςel
dc.creatorΣεργεντάνης, Σπύροςel
dc.creatorKamaritis, Sotirisen
dc.creatorSergentanis, Spyrosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:36:07Z
dc.date.available2016-03-15T12:36:07Z
dc.date.issued2013-11-12T12:45:00Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/839
dc.description.abstractΣε αυτή την εργασία αναλύθηκαν τα βοτανικά χαρακτηριστικά, οι ποικιλίες, οι καλλιεργητικές φροντίδες, η συγκομιδή και κυρίως οι εντομολογικοί εχθροί και οι συμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς και μελιτζάνας. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επίδραση της συμβατικής καταπολέμησης εντόμων στον άνθρωπο, στα ωφέλιμα, και στο περιβάλλον. Με τη συμβατική καταπολέμηση των εντόμων μπορούν να προκληθούν διάφορες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου που μπορεί να είναι άμεσες ή και χρόνιες. Ακόμα σε ωφέλιμα έντομα, όπως οι μέλισσες που βοηθούν τα φυτά στην επικονίασή τους, καθώς μολύνονται από τα εντομοκτόνα και πεθαίνουν. Επίσης, στο περιβάλλον, όπου το έδαφος και το νερό μολύνονται πολύ εύκολα με τα φυτοφάρμακα. Συζητήθηκαν συμβατικοί τρόποι καταπολέμησης εντομολογικών εχθρών (χημική καταπολέμηση εντόμων) οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την γεωργία ώστε να προστατευτεί η σοδειά του παραγωγού, αρκεί να πραγματοποιείται σύμφωνα με τους Κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής. Τέλος, επιβάλλεται η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του σκευάσματος.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕντομολογικοί εχθροί θερμοκηπιακών καλλιεργειών τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, μελιτζάνας. Συμβατικοί τρόποι καταπολέμησης και η επίδραση τους στον άνθρωπο, στα ωφέλιμα και στο περιβάλλον.el
dc.titleInsect pests of greenhouse crops of tomato, cucumber, peppers, eggplant. Conventional methods of control and their effect on humans and the environment.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚαμαρίτης, Σωτήρηςel
heal.creatorNameΣεργεντάνης, Σπύροςel
heal.creatorNameKamaritis, Sotirisen
heal.creatorNameSergentanis, Spyrosen
heal.publicationDate2013-11-12T12:45:00Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/839
heal.abstractΣε αυτή την εργασία αναλύθηκαν τα βοτανικά χαρακτηριστικά, οι ποικιλίες, οι καλλιεργητικές φροντίδες, η συγκομιδή και κυρίως οι εντομολογικοί εχθροί και οι συμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς και μελιτζάνας. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επίδραση της συμβατικής καταπολέμησης εντόμων στον άνθρωπο, στα ωφέλιμα, και στο περιβάλλον. Με τη συμβατική καταπολέμηση των εντόμων μπορούν να προκληθούν διάφορες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου που μπορεί να είναι άμεσες ή και χρόνιες. Ακόμα σε ωφέλιμα έντομα, όπως οι μέλισσες που βοηθούν τα φυτά στην επικονίασή τους, καθώς μολύνονται από τα εντομοκτόνα και πεθαίνουν. Επίσης, στο περιβάλλον, όπου το έδαφος και το νερό μολύνονται πολύ εύκολα με τα φυτοφάρμακα. Συζητήθηκαν συμβατικοί τρόποι καταπολέμησης εντομολογικών εχθρών (χημική καταπολέμηση εντόμων) οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την γεωργία ώστε να προστατευτεί η σοδειά του παραγωγού, αρκεί να πραγματοποιείται σύμφωνα με τους Κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής. Τέλος, επιβάλλεται η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του σκευάσματος.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕντομολογικοί εχθροί θερμοκηπιακών καλλιεργειών τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, μελιτζάνας. Συμβατικοί τρόποι καταπολέμησης και η επίδραση τους στον άνθρωπο, στα ωφέλιμα και στο περιβάλλον.el
heal.titleInsect pests of greenhouse crops of tomato, cucumber, peppers, eggplant. Conventional methods of control and their effect on humans and the environment.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μελιτζάνα, θερμοκηπιακή καλλιέργεια, εντομολογικοί εχθροίel
heal.keywordtomato, cucumber, pepper plant, aubergine, eggplant, greenhouse crop, entomological enemiesen
heal.advisorNameΤζώρτζη, Μαρίαel
heal.advisorNameTzortzi, Mariaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)