Εμφάνιση απλής εγγραφής

Effect of water quality in the production of agricultural products.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚατσίμπρας, Γεώργιοςel
dc.creatorKatsimpras, Georgiosen
dc.date.accessioned2018-02-08T09:38:16Z
dc.date.available2018-02-08T09:38:16Z
dc.date.issued2018-02-08
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8581
dc.description.abstractΗ ποιότητα του νερού περιγράφει την κατάσταση του νερού, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, φυσικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του, συνήθως όσον αφορά στην καταλληλότητά του για συγκεκριμένο σκοπό, όπως η κατανάλωση με οποιονδήποτε τρόπο ή η κολύμβηση. Η ποιότητα του νερού μετράται με διάφορες μεθόδους, όπως η συγκέντρωση του διαλυμένου οξυγόνου, τα επίπεδα βακτηρίων, η ποσότητα αλατιού (ή η αλατότητα) ή η ποσότητα του υλικού που έχει αιωρηθεί στο νερό (θολερότητα). Σε ορισμένα υδατικά συστήματα, η συγκέντρωση μικροσκοπικών φυκιών και οι ποσότητες παρασιτοκτόνων, ζιζανιοκτόνων, βαρέων μετάλλων και άλλων μολυσματικών ουσιών μπορούν επίσης να μετρηθούν για τον προσδιορισμό της ποιότητας του νερού. Αν και οι επιστημονικές μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό της ποιότητας των υδάτων, δεν είναι απλό να πούμε «Το νερό είναι καλό» ή «Το νερό είναι κακό». Έτσι, ο προσδιορισμός που συνήθως γίνεται σε σχέση με το σκοπό του νερού - είναι για πόση, πότισμα γεωργικών φυτών, για βιομηχανική χρήση ή για κάποιους άλλους σκοπούς; Η πτώση της ποιότητας των υδάτων έχει καταστεί παγκόσμιο ζήτημα ανησυχίας καθώς αυξάνεται ο ανθρώπινος πληθυσμός, αναπτύσσονται οι βιομηχανικές και γεωργικές δραστηριότητες και η κλιματική αλλαγή απειλεί να προκαλέσει σημαντικές αλλοιώσεις στον υδρολογικό κύκλο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το πλέον διαδεδομένο πρόβλημα ποιότητας των υδάτων είναι ο ευτροφισμός, αποτέλεσμα φορτίων υψηλής θρεπτικής αξίας (κυρίως φωσφόρου και αζώτου), τα οποία υποβαθμίζουν σημαντικά τις ωφέλιμες χρήσεις του νερού. Οι κυριότερες πηγές θρεπτικών ουσιών είναι η γεωργική απορροή, τα οικιακά λύματα (επίσης πηγή μικροβιακής ρύπανσης), τα βιομηχανικά απόβλητα και οι ατμοσφαιρικές εισροές από καύση ορυκτών καυσίμων και πυρκαγιές. Οι λίμνες και οι δεξαμενές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις αρνητικές επιπτώσεις του ευτροφισμού λόγω της σύνθετης δυναμικής τους, των σχετικά μακρύτερων χρόνων παραμονής τους στο νερό και του ρόλου τους ως ενσωματωμένου νεροχύτη για ρύπους από τις λεκάνες απορροής τους. Οι συγκεντρώσεις αζώτου που υπερβαίνουν τα 5 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο νερού συχνά υποδεικνύουν ρύπανση από ανθρώπινα και ζωικά απόβλητα ή απορροή λιπασμάτων από γεωργικές περιοχές. Μια αναδυόμενη ανησυχία για την ποιότητα του νερού είναι η επίδραση των προϊόντων προσωπικής φροντίδας και των φαρμακευτικών προϊόντων. Γνωρίζουμε λίγα πράγματα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στον άνθρωπο ή στο οικοσύστημα. Η καλή ποιότητα του νερού είναι απαραίτητη για ένα υγιές θαλάσσιο οικοσύστημα. Οι κοινότητες θαλάσσιων και κοραλλιογενών υφάλων ευδοκιμούν σε καθαρό νερό που είναι σχετικά χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά. Υπερβολικά πολλά θρεπτικά συστατικά στο νερό μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική ανάπτυξη φυκιών, τα οποία μπορούν να καταπνίξουν τα κοράλλια και τις θάλασσες. Οι ρύποι όπως τα μέταλλα, τα έλαια, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα εξέρχονται από τα εδάφη στα ύδατα, προκαλώντας αύξηση της ανάπτυξης των φυκιών και άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά δράσεις για την αποκατάσταση και διατήρηση των συνθηκών ποιότητας των υδάτων που απαιτούνται για τη διατήρηση υγιών φυτικών και ζωικών πληθυσμών, οι οποίες δημιουργούνται μέσω του Προγράμματος Προστασίας της Ποιότητας των Υδάτων.el
dc.description.abstractWater quality describes the condition of the water, including chemical, physical, and biological characteristics, usually with respect to its suitability for any particular purpose such as drinking or swimming. Water quality is measured by several methods, such as the concentration of dissolved oxygen, bacteria levels, the amount of salt (or salinity), or the amount of material suspended in the water (turbidity). In some bodies of water, the concentration of microscopic algae and quantities of pesticides, herbicides, heavy metals, and other contaminants may also can measured to determine water quality. Although scientific measurements used to define water quality, it is not a simple thing to say, « That water is good » or « Τhat water is bad ». So, the determination typically made relative to the purpose of the water – is it for drinking, watering agriculture plants, for industrial use, or for some other purposes? Declining water quality has become a global issue of concern as human populations grow, industrial and agricultural activities expand, and climate change threatens to cause major alterations to the hydrological cycle. Globally, the most prevalent water quality problem is eutrophication, a result of high-nutrient loads (mainly phosphorus and nitrogen), which substantially impairs beneficial uses of water. Major nutrient sources include agricultural runoff, domestic sewage (also a source of microbial pollution), industrial effluents and atmospheric inputs from fossil fuel burning and bush fires. Lakes and reservoirs are particularly susceptible to the negative impacts of eutrophication because of their complex dynamics, relatively longer water residence times and their role as an integrating sink for pollutants from their drainage basins. Nitrogen concentrations exceeding 5 Milligrams per Liter of water often indicate pollution from human and animal waste or fertilizer runoff from agricultural areas. An emerging water quality concern is the impact of personal care products and pharmaceuticals. We know just a little about their long-term human or ecosystem impacts. Good water quality is essential to a healthy marine ecosystem. Seagrass and coral reef communities thrive in clean water that is relatively low in nutrients. Too many nutrients in the water can cause excess growth of algae, which can smother corals and seagrass. Pollutants such as metals, oils, pesticides, and fertilizers run off from land into the waters, causing excess algae growth and other harmful impacts. The World Health Organization recommends actions to restore and maintain water quality conditions, needed to sustain healthy plant and animal populations, which generated through the Water Quality Protection Program.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΕπίδραση της ποιότητας του νερού στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.el
dc.titleEffect of water quality in the production of agricultural products.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚατσίμπρας, Γεώργιοςel
heal.creatorNameKatsimpras, Georgiosen
heal.publicationDate2018-02-08
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8581
heal.abstractΗ ποιότητα του νερού περιγράφει την κατάσταση του νερού, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, φυσικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του, συνήθως όσον αφορά στην καταλληλότητά του για συγκεκριμένο σκοπό, όπως η κατανάλωση με οποιονδήποτε τρόπο ή η κολύμβηση. Η ποιότητα του νερού μετράται με διάφορες μεθόδους, όπως η συγκέντρωση του διαλυμένου οξυγόνου, τα επίπεδα βακτηρίων, η ποσότητα αλατιού (ή η αλατότητα) ή η ποσότητα του υλικού που έχει αιωρηθεί στο νερό (θολερότητα). Σε ορισμένα υδατικά συστήματα, η συγκέντρωση μικροσκοπικών φυκιών και οι ποσότητες παρασιτοκτόνων, ζιζανιοκτόνων, βαρέων μετάλλων και άλλων μολυσματικών ουσιών μπορούν επίσης να μετρηθούν για τον προσδιορισμό της ποιότητας του νερού. Αν και οι επιστημονικές μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό της ποιότητας των υδάτων, δεν είναι απλό να πούμε «Το νερό είναι καλό» ή «Το νερό είναι κακό». Έτσι, ο προσδιορισμός που συνήθως γίνεται σε σχέση με το σκοπό του νερού - είναι για πόση, πότισμα γεωργικών φυτών, για βιομηχανική χρήση ή για κάποιους άλλους σκοπούς; Η πτώση της ποιότητας των υδάτων έχει καταστεί παγκόσμιο ζήτημα ανησυχίας καθώς αυξάνεται ο ανθρώπινος πληθυσμός, αναπτύσσονται οι βιομηχανικές και γεωργικές δραστηριότητες και η κλιματική αλλαγή απειλεί να προκαλέσει σημαντικές αλλοιώσεις στον υδρολογικό κύκλο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το πλέον διαδεδομένο πρόβλημα ποιότητας των υδάτων είναι ο ευτροφισμός, αποτέλεσμα φορτίων υψηλής θρεπτικής αξίας (κυρίως φωσφόρου και αζώτου), τα οποία υποβαθμίζουν σημαντικά τις ωφέλιμες χρήσεις του νερού. Οι κυριότερες πηγές θρεπτικών ουσιών είναι η γεωργική απορροή, τα οικιακά λύματα (επίσης πηγή μικροβιακής ρύπανσης), τα βιομηχανικά απόβλητα και οι ατμοσφαιρικές εισροές από καύση ορυκτών καυσίμων και πυρκαγιές. Οι λίμνες και οι δεξαμενές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις αρνητικές επιπτώσεις του ευτροφισμού λόγω της σύνθετης δυναμικής τους, των σχετικά μακρύτερων χρόνων παραμονής τους στο νερό και του ρόλου τους ως ενσωματωμένου νεροχύτη για ρύπους από τις λεκάνες απορροής τους. Οι συγκεντρώσεις αζώτου που υπερβαίνουν τα 5 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο νερού συχνά υποδεικνύουν ρύπανση από ανθρώπινα και ζωικά απόβλητα ή απορροή λιπασμάτων από γεωργικές περιοχές. Μια αναδυόμενη ανησυχία για την ποιότητα του νερού είναι η επίδραση των προϊόντων προσωπικής φροντίδας και των φαρμακευτικών προϊόντων. Γνωρίζουμε λίγα πράγματα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στον άνθρωπο ή στο οικοσύστημα. Η καλή ποιότητα του νερού είναι απαραίτητη για ένα υγιές θαλάσσιο οικοσύστημα. Οι κοινότητες θαλάσσιων και κοραλλιογενών υφάλων ευδοκιμούν σε καθαρό νερό που είναι σχετικά χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά. Υπερβολικά πολλά θρεπτικά συστατικά στο νερό μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική ανάπτυξη φυκιών, τα οποία μπορούν να καταπνίξουν τα κοράλλια και τις θάλασσες. Οι ρύποι όπως τα μέταλλα, τα έλαια, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα εξέρχονται από τα εδάφη στα ύδατα, προκαλώντας αύξηση της ανάπτυξης των φυκιών και άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά δράσεις για την αποκατάσταση και διατήρηση των συνθηκών ποιότητας των υδάτων που απαιτούνται για τη διατήρηση υγιών φυτικών και ζωικών πληθυσμών, οι οποίες δημιουργούνται μέσω του Προγράμματος Προστασίας της Ποιότητας των Υδάτων.el
heal.abstractWater quality describes the condition of the water, including chemical, physical, and biological characteristics, usually with respect to its suitability for any particular purpose such as drinking or swimming. Water quality is measured by several methods, such as the concentration of dissolved oxygen, bacteria levels, the amount of salt (or salinity), or the amount of material suspended in the water (turbidity). In some bodies of water, the concentration of microscopic algae and quantities of pesticides, herbicides, heavy metals, and other contaminants may also can measured to determine water quality. Although scientific measurements used to define water quality, it is not a simple thing to say, « That water is good » or « Τhat water is bad ». So, the determination typically made relative to the purpose of the water – is it for drinking, watering agriculture plants, for industrial use, or for some other purposes? Declining water quality has become a global issue of concern as human populations grow, industrial and agricultural activities expand, and climate change threatens to cause major alterations to the hydrological cycle. Globally, the most prevalent water quality problem is eutrophication, a result of high-nutrient loads (mainly phosphorus and nitrogen), which substantially impairs beneficial uses of water. Major nutrient sources include agricultural runoff, domestic sewage (also a source of microbial pollution), industrial effluents and atmospheric inputs from fossil fuel burning and bush fires. Lakes and reservoirs are particularly susceptible to the negative impacts of eutrophication because of their complex dynamics, relatively longer water residence times and their role as an integrating sink for pollutants from their drainage basins. Nitrogen concentrations exceeding 5 Milligrams per Liter of water often indicate pollution from human and animal waste or fertilizer runoff from agricultural areas. An emerging water quality concern is the impact of personal care products and pharmaceuticals. We know just a little about their long-term human or ecosystem impacts. Good water quality is essential to a healthy marine ecosystem. Seagrass and coral reef communities thrive in clean water that is relatively low in nutrients. Too many nutrients in the water can cause excess growth of algae, which can smother corals and seagrass. Pollutants such as metals, oils, pesticides, and fertilizers run off from land into the waters, causing excess algae growth and other harmful impacts. The World Health Organization recommends actions to restore and maintain water quality conditions, needed to sustain healthy plant and animal populations, which generated through the Water Quality Protection Program.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
heal.titleΕπίδραση της ποιότητας του νερού στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.el
heal.titleEffect of water quality in the production of agricultural products.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordποιότητα νερού, αγροτικό προϊόνel
heal.keywordwater quality, agricultural producten
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΚοκκινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameKokkinakis, Emmanouilen
heal.advisorID.emailmkokkinakis@staff.teicrete.gr
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States