Show simple item record

Alternative forms of tourism and prospects for the development of agrotourism and wine tourism in Crete.

Dublin Core metadata

dc.creatorΜιχελουδάκης, Κυριάκοςel
dc.creatorΤσουρδαλάκης, Πολύβιοςel
dc.creatorMicheloudakis, Kyriakosen
dc.creatorTsourdalakis, Polyviosen
dc.date.accessioned2018-05-30T11:17:12Z
dc.date.available2018-05-30T11:17:12Z
dc.date.issued2018-05-30
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8749
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία, ασχοληθήκαμε με τις ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στον αγροτουρισμό και οινοτουρισμό στο Νομό Ρεθύμνου. Σκοπός της εργασίας ήταν να εξετάσει κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον Νομό Ρεθύμνου, ποιες δυσκολίες παρατηρούνται σε σχέση με την παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ποιες περαιτέρω ενέργειες είναι σκόπιμο να γίνουν για την ανάπτυξη των μορφών αυτών. Στην εργασία μας επιχειρούμε να αποκτηθεί μια εικόνα σχετικά με το θέμα μας, χρησιμοποιώντας πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές. Οι δευτερογενείς πηγές, αφορούν την βιβλιογραφία και την δικτυογραφία που σχετίζονται με το υπό εξέταση θέμα, όπου ορίζονται και διαχωρίζονται βασικές έννοιες και ορισμοί που το αφορούν. Προκειμένου να κατατοπιστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, γίνεται μια επισκόπηση στην έννοια του τουρισμού και των μορφών του ειδικού εναλλακτικού τουρισμού γενικά στην Ελλάδα αλλά και ποιές εναλλακτικές μορφές τουρισμού εφαρμόζονται στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Νομό Ρεθύμνου. Οι πρωτογενείς πηγές αφορούν την έρευνα μέσω των συνεντεύξεων που πραγματοποιήσαμε στους ιδιοκτήτες των αγροτουριστικών καταλυμάτων Agreco Farm, Kapsaliana Village, Δαλάμπελος, Αγρόκτημα Έναγρον, Κτήμα Πάνακρον και των οινοποιητικών επιχειρήσεων του κ. Κλάδου και του κ. Ζουμπεράκη. Η έρευνα αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, η ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Νομό Ρεθύμνου αποτελεί μια πραγματικότητα που συμβαίνει τώρα και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αειφόρα ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα, είναι η κινητοποίηση από πλευράς του κράτους με την ενίσχυση και υποστήριξη τοπικών και ιδιωτικών φορέων, την δημιουργία κατάλληλων υποδομών και την εκπαίδευση ενημέρωση των επιχειρηματιών.el
dc.description.abstractIn this thesis, we dealt with special alternative forms of tourism focusing on agrotourism and wine tourism in Rethymno Prefecture. The purpose of the study was to examine the development of alternative forms of tourism in Rethymno, what difficulties are encountered in providing alternative forms of tourism and what further action is needed to develop these forms. In our work we try to get an insight into our topic using primary and secondary sources. Secondary sources refer to bibliography and networking related to the subject in question, where basic concepts and definitions are defined and separated. In order to ascertain as much as possible, an overview of the concept of tourism and the forms of alternative tourism in general in Greece is made, as well as which alternative forms of tourism are applied in Crete and especially in the prefecture of Rethymno. The primary sources are research conducted through the interviews we conducted with the owners of agro-tourism Agreco Farm, Kapsaliana Village, Dalampelos, Enagron Farm, Panakron Estate and the winemaking operations of Mr. Klados and Mr. Zouberakis. This research concludes that the development of special and alternative forms of tourism in the prefecture of Rethymno is a reality that is happening now and that is indissolubly linked to the sustainable development and prosperity of the region. What needs to be done immediately is the mobilization by the state with the strengthening and support of local and private actors, the creation of appropriate infrastructure and the education of entrepreneurs.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΕναλλακτικές μορφές τουρισμού και προοπτικές ανάπτυξης αγροτουρισμού και οινοτουρισμού στην Κρήτη.el
dc.titleAlternative forms of tourism and prospects for the development of agrotourism and wine tourism in Crete.en

healMeta

heal.creatorNameΜιχελουδάκης, Κυριάκοςel
heal.creatorNameΤσουρδαλάκης, Πολύβιοςel
heal.creatorNameMicheloudakis, Kyriakosen
heal.creatorNameTsourdalakis, Polyviosen
heal.publicationDate2018-05-30
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8749
heal.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία, ασχοληθήκαμε με τις ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στον αγροτουρισμό και οινοτουρισμό στο Νομό Ρεθύμνου. Σκοπός της εργασίας ήταν να εξετάσει κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον Νομό Ρεθύμνου, ποιες δυσκολίες παρατηρούνται σε σχέση με την παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ποιες περαιτέρω ενέργειες είναι σκόπιμο να γίνουν για την ανάπτυξη των μορφών αυτών. Στην εργασία μας επιχειρούμε να αποκτηθεί μια εικόνα σχετικά με το θέμα μας, χρησιμοποιώντας πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές. Οι δευτερογενείς πηγές, αφορούν την βιβλιογραφία και την δικτυογραφία που σχετίζονται με το υπό εξέταση θέμα, όπου ορίζονται και διαχωρίζονται βασικές έννοιες και ορισμοί που το αφορούν. Προκειμένου να κατατοπιστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, γίνεται μια επισκόπηση στην έννοια του τουρισμού και των μορφών του ειδικού εναλλακτικού τουρισμού γενικά στην Ελλάδα αλλά και ποιές εναλλακτικές μορφές τουρισμού εφαρμόζονται στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Νομό Ρεθύμνου. Οι πρωτογενείς πηγές αφορούν την έρευνα μέσω των συνεντεύξεων που πραγματοποιήσαμε στους ιδιοκτήτες των αγροτουριστικών καταλυμάτων Agreco Farm, Kapsaliana Village, Δαλάμπελος, Αγρόκτημα Έναγρον, Κτήμα Πάνακρον και των οινοποιητικών επιχειρήσεων του κ. Κλάδου και του κ. Ζουμπεράκη. Η έρευνα αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, η ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Νομό Ρεθύμνου αποτελεί μια πραγματικότητα που συμβαίνει τώρα και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αειφόρα ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα, είναι η κινητοποίηση από πλευράς του κράτους με την ενίσχυση και υποστήριξη τοπικών και ιδιωτικών φορέων, την δημιουργία κατάλληλων υποδομών και την εκπαίδευση ενημέρωση των επιχειρηματιών.el
heal.abstractIn this thesis, we dealt with special alternative forms of tourism focusing on agrotourism and wine tourism in Rethymno Prefecture. The purpose of the study was to examine the development of alternative forms of tourism in Rethymno, what difficulties are encountered in providing alternative forms of tourism and what further action is needed to develop these forms. In our work we try to get an insight into our topic using primary and secondary sources. Secondary sources refer to bibliography and networking related to the subject in question, where basic concepts and definitions are defined and separated. In order to ascertain as much as possible, an overview of the concept of tourism and the forms of alternative tourism in general in Greece is made, as well as which alternative forms of tourism are applied in Crete and especially in the prefecture of Rethymno. The primary sources are research conducted through the interviews we conducted with the owners of agro-tourism Agreco Farm, Kapsaliana Village, Dalampelos, Enagron Farm, Panakron Estate and the winemaking operations of Mr. Klados and Mr. Zouberakis. This research concludes that the development of special and alternative forms of tourism in the prefecture of Rethymno is a reality that is happening now and that is indissolubly linked to the sustainable development and prosperity of the region. What needs to be done immediately is the mobilization by the state with the strengthening and support of local and private actors, the creation of appropriate infrastructure and the education of entrepreneurs.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΕναλλακτικές μορφές τουρισμού και προοπτικές ανάπτυξης αγροτουρισμού και οινοτουρισμού στην Κρήτη.el
heal.titleAlternative forms of tourism and prospects for the development of agrotourism and wine tourism in Crete.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordαγροτοτουρισμός, οινοτουρισμός, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Κρήτηel
heal.keywordagritourism, wine tourism, alternative forms of tourism, Creteen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.advisorID.emailapladas@staff.teicrete.gr
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States