Show simple item record

The physiology of flowering and setting options in the business of floriculture.

Dublin Core metadata

dc.creatorΜητροβγένη, Κατερίναel
dc.creatorMitrobgeni, Katerinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:38:02Z
dc.date.available2016-03-15T12:38:02Z
dc.date.issued2011-01-25T12:44:02Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/882
dc.description.abstractΠώς παρακολουθούν τα φυτά τα ίχνη των εποχών του έτους και το χρόνο της ημέρας; Ποια περιβαλλοντικά σήματα ελέγχουν το σχηματισμό των ανθέων και πως γίνονται αισθητά αυτά τα σήματα; Μπορεί να χειριστεί κανείς το περιβάλλον για να μεταβάλει τη χρονική ρύθμιση του σχηματισμού των ανθέων; Πως μεταβιβάζονται τα περιβαλλοντικά σήματα για να προκαλέσουν τις αναπτυξιακές μεταβολές που είναι συζευγμένες με το σχηματισμό του άνθους; Και ποια είναι τα γονίδια που ελέγχουν την ανάπτυξη του άνθους; Η παρούσα πτυχιακή εργασία στην προσπάθεια να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη. Τα δυο πρώτα είναι αφιερωμένα στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των φυτών. Στο πρώτο μέρος αναλύεται η ανθοφορία σε σχέση με τη συνολική ανάπτυξη του φυτού ενώ στο δεύτερο εξετάζονται τα σήματα που επιφέρουν την ανθική επίκληση όπως η φωτοπερίοδος, η θερμοκρασία, οι βιολογικοί ρυθμοί και οι ορμόνες Από τη στιγμή που το φυτό έχει δεχθεί τα κατάλληλα αναπτυξιακά σήματα ώστε να επέλθει η ανθοφορία ξεκινάει η ανάπτυξη του άνθους με την οποία ασχολείται το τρίτο μέρος. Τέλος στο τέταρτο μέρος γίνεται μία προσέγγιση στη δυνατότητα ρύθμισης της άνθισης, με βάση τις γνώσεις που έχουμε, στην επιχειρηματική ανθοκομία δεδομένου ότι οι συνθήκες και η τεχνικές που χρησιμοποιούνται παραλλάσσονται όχι μόνο από είδος σε είδος αλλά και από ποικιλία σε ποικιλία.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ φυσιολογία της άνθισης κα οι δυνατότητες ρύθμισης της στην επιχειρηματική ανθοκομία.el
dc.titleThe physiology of flowering and setting options in the business of floriculture.en

healMeta

heal.creatorNameΜητροβγένη, Κατερίναel
heal.creatorNameMitrobgeni, Katerinaen
heal.publicationDate2011-01-25T12:44:02Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/882
heal.abstractΠώς παρακολουθούν τα φυτά τα ίχνη των εποχών του έτους και το χρόνο της ημέρας; Ποια περιβαλλοντικά σήματα ελέγχουν το σχηματισμό των ανθέων και πως γίνονται αισθητά αυτά τα σήματα; Μπορεί να χειριστεί κανείς το περιβάλλον για να μεταβάλει τη χρονική ρύθμιση του σχηματισμού των ανθέων; Πως μεταβιβάζονται τα περιβαλλοντικά σήματα για να προκαλέσουν τις αναπτυξιακές μεταβολές που είναι συζευγμένες με το σχηματισμό του άνθους; Και ποια είναι τα γονίδια που ελέγχουν την ανάπτυξη του άνθους; Η παρούσα πτυχιακή εργασία στην προσπάθεια να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη. Τα δυο πρώτα είναι αφιερωμένα στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των φυτών. Στο πρώτο μέρος αναλύεται η ανθοφορία σε σχέση με τη συνολική ανάπτυξη του φυτού ενώ στο δεύτερο εξετάζονται τα σήματα που επιφέρουν την ανθική επίκληση όπως η φωτοπερίοδος, η θερμοκρασία, οι βιολογικοί ρυθμοί και οι ορμόνες Από τη στιγμή που το φυτό έχει δεχθεί τα κατάλληλα αναπτυξιακά σήματα ώστε να επέλθει η ανθοφορία ξεκινάει η ανάπτυξη του άνθους με την οποία ασχολείται το τρίτο μέρος. Τέλος στο τέταρτο μέρος γίνεται μία προσέγγιση στη δυνατότητα ρύθμισης της άνθισης, με βάση τις γνώσεις που έχουμε, στην επιχειρηματική ανθοκομία δεδομένου ότι οι συνθήκες και η τεχνικές που χρησιμοποιούνται παραλλάσσονται όχι μόνο από είδος σε είδος αλλά και από ποικιλία σε ποικιλία.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ φυσιολογία της άνθισης κα οι δυνατότητες ρύθμισης της στην επιχειρηματική ανθοκομία.el
heal.titleThe physiology of flowering and setting options in the business of floriculture.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordπροκαθορισμός, ανθοκομίαel
heal.keywordpredetermination, floricultureen
heal.advisorNameΔραγασάκη, Μαγδαληνήel
heal.advisorNameDragasaki, Magdalinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)