Πλοήγηση EΛ.ΜΕ.ΠΑ. / HMU ανά Λέξεις κλειδιά "διατροφή"
Αποτελέσματα 21-27 από 27
-
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών & διατροφή, μια έρευνα σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας στην Ελλάδα.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-13Το σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι μια κοινή ορμονική και μεταβολική διαταραχή που αφορά γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Το σύνδρομο χαρακτηρίζεται από διαταραχές εμμηνορρυσίας, πολυκυστική μορφολογία ωοθηκών ... -
Συσχέτιση άγχους και διατροφής σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ηλικίας 30-60 ετών στη Χίο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-30Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η αξιολόγηση των διατροφικών γνώσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και των επιπέδων άγχους σε ενήλικες διαβητικούς ασθενείς τύπου 1 ηλικίας 30 – 60 ετών στη Χίο. Στην έρευνα ... -
Τα διατροφικά προβλήματα παιδιών και εφήβων με αυτισμό.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-18Πολλές έρευνες έχουν αναδείξει ποικίλα προβλήματα στη διατροφή ατόμων με αυτισμό. Η παρούσα εργασία αναφέρεται σε μία έρευνα που διεξήχθη με θέμα «τα διατροφικά προβλήματα παιδιών και εφήβων με αυτισμό». Συντάχθηκαν ... -
Το ανθρώπινο εντερικό μικροβίωμα και η επίδρασή του σε τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-09-10Το μικροβίωμα του εντέρου αποτελεί ένα σύνθετο, δυναμικό μικροβιακό οικοσύστημα, με καθοριστικό ρόλο για την υγεία του ατόμου ξενιστή. Η διατροφή, επηρεάζει άμεσα τη σύσταση του εντερικού μικροβιώματος, και η τροποποίηση ... -
Τροφές που εμπλέκονται στην καρκινογένεση και η διαιτητική διαχείριση αυτών.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-17Στην εποχή μας η ανησυχία για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφών που καταναλώνει ο άνθρωπος είναι μεγάλη, καθώς οι διαιτητικές συνήθειες φαίνεται να αποτελούν το 30-40% των παραγόντων για την ανάπτυξη του καρκίνου. ... -
Υγιής γήρανση, διατροφή & μακροζωία.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-06Στην τρέχουσα βιβλιογραφική ανασκόπηση, διερευνάται η αλληλεπίδραση μεταξύ της διατροφής, της υγιούς γήρανσης και της μακροζωίας στον άνθρωπο. Έχοντας υπόψη την προσεχή, έντονη αύξηση των ηλικιωμένων ατόμων και του ... -
Ψωριασική Αρθρίτιδα και Διατροφή.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-03-22Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος η οποία προσβάλει περίπου το 3% του γενικού πληθυσμού. Προσβάλλει συνήθως τις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων και εμφανίζεται σε ποσοστό 10-15% σε ασθενείς με ψωρίαση ...