• Κορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μεζίνη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-26
    Η παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, ...
  • Παραγωγή και εξωτερικό εμπόριο ελαιόλαδου τα τελευταία 15 χρόνια.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Καργάκη, Αικατερίνη; Χαμαλάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Θωμαΐδης, Κλεάνθης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-03-25
    Στη σημερινή εποχή, η μεσογειακή διατροφή αποτελεί άυλη πολιτιστική κληρονομιά και καθοριστικό της γνώρισμα είναι η χρήση του ελαιολάδου. Στη χώρα μας καλλιεργούνται σχεδόν 150 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, τα οποία καλύπτουν ...
  • Παραγωγή πλαστικών πρώτων υλών από παραγόμενα απόβλητων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σιμιτζής, Βασίλειος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαραβελάκης, Μανώλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-13
    Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στο ΑΤΕΙ Χανίων στο τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και πραγματεύεται την παραγωγή των πλαστικών πρώτων υλών από παραγόμενα απόβλητα. Προκειμένου να καλυφθεί ...