• Δυσανεξία στη λακτόζη και ο ρόλος της διατροφικής ετικέτας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χατζηηλία, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-18
    H λακτόζη ανήκει στους πολυσακχαρίτες, συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται ως ένας πολύ σημαντικός δισακχαρίτης στην διατροφή των ανθρώπων ο οποίος υδρολύεται σε 2 μονοσακχαρίτες χάρη στο ένζυμο λακτάση. Πρόκειται για το κυρίαρχο ...
  • Η αντιοξειδωτική και καρδιοπροστατευτική δράση της μαστίχας Χίου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουμελά, Λεμονιά
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-11-12
    Στη Χίο, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο ευδοκιμεί το δέντρο της μαστίχας ή αλλιώς Σχίνος - επιστημονική ονομασία Pistacia lentiscus var. Chia - και η ρητίνη που εκκρίνεται ...
  • Μια ολιστική προσέγγιση για τη πρόληψη και τη διαχείριση του Διαβήτη Κύησης με έμφαση στην διατροφική διαχείριση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γιαννουρή, Μαρία; Ρούσσος, Ρένος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουρατίδου, Θεοδώρα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-03-22
    Ο διαβήτης κύησης (GDM) είναι μια από τις πιο συχνές επιπλοκές της εγκυμοσύνης, με επίπτωση 9-25% των παγκόσμιων κυήσεων. Η παθογένεση του GDM σχετίζεται με την αύξηση των τοπικών ορμονών αλλά και με τις εκκριτικές ορμόνες ...