Show simple item record

Comparison of the rate of weight loss in patients with breast cancer compared with normal people.

Dublin Core metadata

dc.creatorΓιαννάκης, Ιωάννηςel
dc.creatorΝάτσο, Ρολίναel
dc.creatorGiannakis, Ioannisen
dc.creatorNatso, Rolinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:25Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:25Z
dc.date.issued2010-10-22T11:52:08Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/94
dc.description.abstractΟ καρκίνος του μαστού αποτελεί το περισσότερο από το ένα τρίτο των περιπτώσεων καρκίνου στις γυναίκες. Η έγκαιρη ανίχνευση και οι βελτιωμένες θεραπείες έχουν οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό γυναικών που έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες θεραπείες, αλλά που παραμένουν σε κίνδυνο για την επανεμφάνιση καρκίνου του μαστού ή τον πρόωρο θάνατο. Οι επιδημιολογικές μελέτες έχουν συνδέσει τη σύνθεση της διατροφής με την πρόγνωση, και πολλές γυναίκες προσπαθούν να τροποποιήσουν την διατροφή τους και να βελτιώσουν τη θρεπτική τους κατάσταση μετά από τη διάγνωση. Η υπόθεση ότι οι διαιτητικοί παράγοντες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου και την αύξηση της επιβίωσης σε αυτόν τον πληθυσμό είναι αυτήν την περίοδο κάτω από μελέτη σε δύο μεγάλες τυχαίες κλινικές δοκιμές. Τις α) Women's Intervention Nutrition Study – WINS (επέμβαση στη διατροφή των γυναικών) και β) Women's Healthy Eating and Living Study – WHEL. Η μελέτη WHEL εξετάζει την επίδραση διατροφής υψηλής σε λαχανικά, φρούτα και φυτικές ίνες και χαμηλή σε λίπος, στην υγιή επιβίωση γυναικών με πρόωρο στάδιο καρκίνο του μαστού. Οι υποτιθέμενοι μηχανισμοί περιλαμβάνουν την επίδραση της τροποποίησης διατροφής στις γεννητικές ορμόνες, τα ρετινοειδή (παρόμοια δραστηριότητα με τα καροτενοειδή), και άλλα προστατευτικά αποτελέσματα από την βιολογική δράση διαιτητικών συστατικών.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣύγκριση του ρυθμού απώλειας βάρους ασθενών με καρκίνο του μαστού σε σχέση με φυσιολογικά άτομα.el
dc.titleComparison of the rate of weight loss in patients with breast cancer compared with normal people.en

healMeta

heal.creatorNameΓιαννάκης, Ιωάννηςel
heal.creatorNameΝάτσο, Ρολίναel
heal.creatorNameGiannakis, Ioannisen
heal.creatorNameNatso, Rolinaen
heal.publicationDate2010-10-22T11:52:08Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/94
heal.abstractΟ καρκίνος του μαστού αποτελεί το περισσότερο από το ένα τρίτο των περιπτώσεων καρκίνου στις γυναίκες. Η έγκαιρη ανίχνευση και οι βελτιωμένες θεραπείες έχουν οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό γυναικών που έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες θεραπείες, αλλά που παραμένουν σε κίνδυνο για την επανεμφάνιση καρκίνου του μαστού ή τον πρόωρο θάνατο. Οι επιδημιολογικές μελέτες έχουν συνδέσει τη σύνθεση της διατροφής με την πρόγνωση, και πολλές γυναίκες προσπαθούν να τροποποιήσουν την διατροφή τους και να βελτιώσουν τη θρεπτική τους κατάσταση μετά από τη διάγνωση. Η υπόθεση ότι οι διαιτητικοί παράγοντες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου και την αύξηση της επιβίωσης σε αυτόν τον πληθυσμό είναι αυτήν την περίοδο κάτω από μελέτη σε δύο μεγάλες τυχαίες κλινικές δοκιμές. Τις α) Women's Intervention Nutrition Study – WINS (επέμβαση στη διατροφή των γυναικών) και β) Women's Healthy Eating and Living Study – WHEL. Η μελέτη WHEL εξετάζει την επίδραση διατροφής υψηλής σε λαχανικά, φρούτα και φυτικές ίνες και χαμηλή σε λίπος, στην υγιή επιβίωση γυναικών με πρόωρο στάδιο καρκίνο του μαστού. Οι υποτιθέμενοι μηχανισμοί περιλαμβάνουν την επίδραση της τροποποίησης διατροφής στις γεννητικές ορμόνες, τα ρετινοειδή (παρόμοια δραστηριότητα με τα καροτενοειδή), και άλλα προστατευτικά αποτελέσματα από την βιολογική δράση διαιτητικών συστατικών.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΣύγκριση του ρυθμού απώλειας βάρους ασθενών με καρκίνο του μαστού σε σχέση με φυσιολογικά άτομα.el
heal.titleComparison of the rate of weight loss in patients with breast cancer compared with normal people.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαρκίνος μαστού, διατροφήel
heal.keywordbreast cancer, nutritionen
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)