Εμφάνιση απλής εγγραφής

The contribution of the cheese sector of Crete to the Greek economy.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουρμουλάκη, Μαρίαel
dc.creatorΜαθιουδάκη, Καλλιόπηel
dc.creatorKourmoulaki, Mariaen
dc.creatorMathioudaki, Kalliopien
dc.date.accessioned2020-09-11T11:21:17Z
dc.date.available2020-09-11T11:21:17Z
dc.date.issued2020-09-11
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9618
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας για αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα αποτελέσει πολύ σημαντικό εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία μας στον κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, θέμα της εργασίας μας αποτέλεσε η συμβολή του κλάδου των τυροκομικών προϊόντων της Κρήτης στην Ελληνική οικονομία. Για να αναλυθεί πλήρως το θέμα προηγήθηκε εκτεταμένη βιβλιογραφική έρευνα, τόσο σε βιβλία αλλά και σε επιστημονικά άρθρα ξενόγλωσσα και ελληνόγλωσσα από τα οποία συλλέχθηκε υλικό, ταξινομήθηκε και αξιολογήθηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην συγγραφή του δοκιμίου. Η εργασία δομήθηκε σε συνολικά τέσσερα κεφάλαια, εκ των οποίων στο πρώτο γίνεται λόγος γενικά για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, όπου και αναλύεται ο ορισμός και οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα καθώς και ο ορισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης αναφερόμαστε στην σημασία της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία της χώρας. Στο δεύτερο κεφάλαιο πραγματοποιείται ανάλυση του κλάδου των τυροκομικών προϊόντων, και συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε θεσμικό πλαίσιο, επενδυτικά σχέδια, δομή και διάρθρωση καθώς και στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων. Στο τρίτο κεφάλαιο πραγματοποιείται αναφορά στα τυροκομικά προϊόντα της Κρήτης και παρουσιάζεται λίστα των πιστοποιημένων εταιρειών και των προϊόντων που αυτές παράγουν. Στο τέταρτο κεφάλαιο πραγματοποιείται κλαδική ανάλυση των τυροκομικών προϊόντων Κρήτης και παρουσιάζονται σχολιασμοί και γραφήματα, ενώ στο τέλος, συμπεριλάβαμε πίνακες δευτερογενών κτηνοτροφικών προϊόντων, που αφορούν στο σύνολο της εγχώριας παραγωγής και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Κρήτης. Η εργασία κλείνει με τα τελικά συμπεράσματα. Ευελπιστούμε η μελέτη μας να αποτελέσει χρήσιμο εγχειρίδιο στα χέρια μελλοντικών μελετητών.el
dc.description.abstractThis thesis has been the subject of our study for quite some time and we believe that due to the importance of the subject it will be a very important starting point for our future career in the field. More specifically, the subject of our work was the contribution of the cheese sector of Crete to the Greek economy. In order to fully analyze the subject, extensive bibliographic research was preceded, both in books and in scientific articles in foreign and Greek languages from which material was collected, sorted and evaluated for use in writing the essay. The work is structured in four chapters, the first of which deals with the economy and entrepreneurship in Greece in general, which analyzes the definition and factors affecting entrepreneurship as well as the definition of small and medium-sized enterprises. We also refer to the importance of entrepreneurship and small and medium-sized enterprises in the country's economy. The second chapter analyzes the cheese sector, namely the institutional framework, investment plans, structure and structure as well as the cheese market. The third chapter refers to the cheese products of Crete, while a list of the certified companies and their products is presented. The fourth chapter presents a sectoral analysis of Cretan cheese products and presents annotations and graphs, while by the end we included tables of selected livestock by-products by regional unity and specifically by the Region of Crete. The paper concludes with the final conclusions. We hope that our study will be a useful guide for future researchers.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Accounting and Finance Dept.en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΗ συμβολή του κλάδου των τυροκομικών προϊόντων στην οικονομική ανάπτυξη. Περίπτωση εφαρμογής στην Κρήτη.el
dc.titleThe contribution of the cheese sector of Crete to the Greek economy.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουρμουλάκη, Μαρίαel
heal.creatorNameΜαθιουδάκη, Καλλιόπηel
heal.creatorNameKourmoulaki, Mariaen
heal.creatorNameMathioudaki, Kalliopien
heal.publicationDate2020-09-11
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9618
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας για αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα αποτελέσει πολύ σημαντικό εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία μας στον κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, θέμα της εργασίας μας αποτέλεσε η συμβολή του κλάδου των τυροκομικών προϊόντων της Κρήτης στην Ελληνική οικονομία. Για να αναλυθεί πλήρως το θέμα προηγήθηκε εκτεταμένη βιβλιογραφική έρευνα, τόσο σε βιβλία αλλά και σε επιστημονικά άρθρα ξενόγλωσσα και ελληνόγλωσσα από τα οποία συλλέχθηκε υλικό, ταξινομήθηκε και αξιολογήθηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην συγγραφή του δοκιμίου. Η εργασία δομήθηκε σε συνολικά τέσσερα κεφάλαια, εκ των οποίων στο πρώτο γίνεται λόγος γενικά για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, όπου και αναλύεται ο ορισμός και οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα καθώς και ο ορισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης αναφερόμαστε στην σημασία της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία της χώρας. Στο δεύτερο κεφάλαιο πραγματοποιείται ανάλυση του κλάδου των τυροκομικών προϊόντων, και συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε θεσμικό πλαίσιο, επενδυτικά σχέδια, δομή και διάρθρωση καθώς και στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων. Στο τρίτο κεφάλαιο πραγματοποιείται αναφορά στα τυροκομικά προϊόντα της Κρήτης και παρουσιάζεται λίστα των πιστοποιημένων εταιρειών και των προϊόντων που αυτές παράγουν. Στο τέταρτο κεφάλαιο πραγματοποιείται κλαδική ανάλυση των τυροκομικών προϊόντων Κρήτης και παρουσιάζονται σχολιασμοί και γραφήματα, ενώ στο τέλος, συμπεριλάβαμε πίνακες δευτερογενών κτηνοτροφικών προϊόντων, που αφορούν στο σύνολο της εγχώριας παραγωγής και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Κρήτης. Η εργασία κλείνει με τα τελικά συμπεράσματα. Ευελπιστούμε η μελέτη μας να αποτελέσει χρήσιμο εγχειρίδιο στα χέρια μελλοντικών μελετητών.el
heal.abstractThis thesis has been the subject of our study for quite some time and we believe that due to the importance of the subject it will be a very important starting point for our future career in the field. More specifically, the subject of our work was the contribution of the cheese sector of Crete to the Greek economy. In order to fully analyze the subject, extensive bibliographic research was preceded, both in books and in scientific articles in foreign and Greek languages from which material was collected, sorted and evaluated for use in writing the essay. The work is structured in four chapters, the first of which deals with the economy and entrepreneurship in Greece in general, which analyzes the definition and factors affecting entrepreneurship as well as the definition of small and medium-sized enterprises. We also refer to the importance of entrepreneurship and small and medium-sized enterprises in the country's economy. The second chapter analyzes the cheese sector, namely the institutional framework, investment plans, structure and structure as well as the cheese market. The third chapter refers to the cheese products of Crete, while a list of the certified companies and their products is presented. The fourth chapter presents a sectoral analysis of Cretan cheese products and presents annotations and graphs, while by the end we included tables of selected livestock by-products by regional unity and specifically by the Region of Crete. The paper concludes with the final conclusions. We hope that our study will be a useful guide for future researchers.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Accounting and Finance Dept.en
heal.titleΗ συμβολή του κλάδου των τυροκομικών προϊόντων στην οικονομική ανάπτυξη. Περίπτωση εφαρμογής στην Κρήτη.el
heal.titleThe contribution of the cheese sector of Crete to the Greek economy.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordοικονομική ανάπτυξη, γαλακτοκομικό προϊόν, τυρί, Κρήτη, Ελλάδαel
heal.keywordeconomic development, dairy product, cheese, Crete, Greeceen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΑναστασάκης, Ανδρέαςel
heal.advisorNameAnastasakis, Andreasen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States