Show simple item record

Coffee types, processing methods and effects on human health.

Dublin Core metadata

dc.creatorΜαργέλος, Παναγιώτηςel
dc.creatorΣαμαριτάκης, Ιωάννηςel
dc.creatorΤριανταφυλλόπουλος, Νικόλαοςel
dc.creatorMargelos, Panagiotisen
dc.creatorSamaritakis, Ioannisen
dc.creatorTriantafyllopoulos, Nikolaosen
dc.date.accessioned2021-04-20T06:48:24Z
dc.date.available2021-04-20T06:48:24Z
dc.date.issued2021-04-20
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9867
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία κάνει αναφορά στον καφέ, τις ποικιλίες του, τον τρόπο επεξεργασίας του, τη χημική σύσταση και πως το καβούρδισμα επηρεάζει αυτήν καθώς και τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου από την κατανάλωση. Ο καφές προέρχεται από το φυτό coffea του οποίου τα κεράσια συλλέγονται προκειμένου να εκκινήσει η όλη διαδικασία επεξεργασίας μέχρι το ποτήρι του καταναλωτή. Στην αγορά επικρατούν δύο βασικές ποικιλίες ο Coffea Αrabica και ο Coffee Canephora (Robusta). Ο καφές είναι ένα ρόφημα που λόγω της φυτικής του προέλευσης περιέχει μία ποικιλία βιοδραστικών συστατικών (ουσιών), χαρακτηριστικά μπορούν να ειπωθούν το αλκαλοειδές η καφεΐνη, οι πολυφαινόλες, τα χλωρογενικά. Το καβούρδισμα που αποτελεί πυλώνα της επεξεργασίας καθώς σε αυτό το στάδιο αποκτά σώμα, άρωμα και γεύση. Στην παρούσα διαδικασία του καβουρδίσματος ο κόκκος του καφέ επρόκειτο να υποστεί αλλαγές σε ότι αν αφορά τη χημική σύσταση και τις φυσικές ιδιότητες του καθώς λαμβάνουν χώρα αντιδράσεις Maillard και πυρολιτικές αντιδράσεις οι οποίες επιφέρουν ως προϊόντα τις μελανοϊδίνες, το ακρυλαμίδιο, τα χλωρογενικά και άλλα χημικά παράγωγα. Κατ’ ουσίαν φυσικές και χημικές ιδιότητες του καφέ ορίζουν τον τρόπο προετοιμασίας. Οι βασικοί τύποι καφέ είναι ο εσπρέσο ο ελληνικός/τουρκικός ο γαλλικός(φίλτρου) ο στιγμιαίος και τα σκευάσματα ντεκαφεϊνέ. Η καθημερινή και μεγάλη κατανάλωση του ροφήματος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κοινού και πολλών ερευνητών και κατά αυτόν τον τρόπο ο μεγάλος όγκος ερευνών αποσκοπεί στην διερεύνηση της επίδρασης του ροφήματος στην ανθρώπινη υγεία. Η χημική σύσταση, είναι αυτή που προσδίδει στον καφέ όλες αυτές τις επιπτώσεις στην υγεία, και διαφέρει από τύπο σε τύπο και η παρούσα εργασία θα επικεντρωθεί στο ποιος τύπο καφέ είναι πιο ωφέλιμος για την υγειά.el
dc.description.abstractThis paper reports on coffee, its varieties, how it is processed, its chemical composition and how roasting affects it as well as the effects on human health from consumption. Coffee comes from the coffea plant whose cherries are harvested in order to start the whole procedure process up to the consumer's glass. There are two main varieties on the market, Coffea Arabica and Coffee Canephora (Robusta). Coffee is a beverage that due to its plant origin contains a variety of bioactive ingredients (substances), characteristically can be said alkaloid caffeine, polyphenols, chlorogens. The roasting that is a pillar of the processing as at this stage acquires body, aroma and taste. In the present (roasting) process the coffee bean was to undergo changes in its chemical composition and physical properties as Maillard reactions and pyrolytic reactions took place which produced melanoidins, acrylamide, chlorogenic and other chemical derivatives. Essentially physical and chemical properties of coffee determine the method of preparation. Τhe main types of coffee are espresso, Greek/Turkish, French (filter coffee), instant and decaffeinated preparations. The daily and large consumption of this beverage has aroused the interest of the scientific public and many researchers and thus the large volume of research aims to investigate the effect of this beverage on human health. The chemical composition is what gives coffee all these health effects, and it varies from type to type and in this paper.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΤύποι καφέ, μέθοδοι επεξεργασίας και επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.el
dc.titleCoffee types, processing methods and effects on human health.en

healMeta

heal.creatorNameΜαργέλος, Παναγιώτηςel
heal.creatorNameΣαμαριτάκης, Ιωάννηςel
heal.creatorNameΤριανταφυλλόπουλος, Νικόλαοςel
heal.creatorNameMargelos, Panagiotisen
heal.creatorNameSamaritakis, Ioannisen
heal.creatorNameTriantafyllopoulos, Nikolaosen
heal.publicationDate2021-04-20
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9867
heal.abstractΗ παρούσα εργασία κάνει αναφορά στον καφέ, τις ποικιλίες του, τον τρόπο επεξεργασίας του, τη χημική σύσταση και πως το καβούρδισμα επηρεάζει αυτήν καθώς και τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου από την κατανάλωση. Ο καφές προέρχεται από το φυτό coffea του οποίου τα κεράσια συλλέγονται προκειμένου να εκκινήσει η όλη διαδικασία επεξεργασίας μέχρι το ποτήρι του καταναλωτή. Στην αγορά επικρατούν δύο βασικές ποικιλίες ο Coffea Αrabica και ο Coffee Canephora (Robusta). Ο καφές είναι ένα ρόφημα που λόγω της φυτικής του προέλευσης περιέχει μία ποικιλία βιοδραστικών συστατικών (ουσιών), χαρακτηριστικά μπορούν να ειπωθούν το αλκαλοειδές η καφεΐνη, οι πολυφαινόλες, τα χλωρογενικά. Το καβούρδισμα που αποτελεί πυλώνα της επεξεργασίας καθώς σε αυτό το στάδιο αποκτά σώμα, άρωμα και γεύση. Στην παρούσα διαδικασία του καβουρδίσματος ο κόκκος του καφέ επρόκειτο να υποστεί αλλαγές σε ότι αν αφορά τη χημική σύσταση και τις φυσικές ιδιότητες του καθώς λαμβάνουν χώρα αντιδράσεις Maillard και πυρολιτικές αντιδράσεις οι οποίες επιφέρουν ως προϊόντα τις μελανοϊδίνες, το ακρυλαμίδιο, τα χλωρογενικά και άλλα χημικά παράγωγα. Κατ’ ουσίαν φυσικές και χημικές ιδιότητες του καφέ ορίζουν τον τρόπο προετοιμασίας. Οι βασικοί τύποι καφέ είναι ο εσπρέσο ο ελληνικός/τουρκικός ο γαλλικός(φίλτρου) ο στιγμιαίος και τα σκευάσματα ντεκαφεϊνέ. Η καθημερινή και μεγάλη κατανάλωση του ροφήματος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κοινού και πολλών ερευνητών και κατά αυτόν τον τρόπο ο μεγάλος όγκος ερευνών αποσκοπεί στην διερεύνηση της επίδρασης του ροφήματος στην ανθρώπινη υγεία. Η χημική σύσταση, είναι αυτή που προσδίδει στον καφέ όλες αυτές τις επιπτώσεις στην υγεία, και διαφέρει από τύπο σε τύπο και η παρούσα εργασία θα επικεντρωθεί στο ποιος τύπο καφέ είναι πιο ωφέλιμος για την υγειά.el
heal.abstractThis paper reports on coffee, its varieties, how it is processed, its chemical composition and how roasting affects it as well as the effects on human health from consumption. Coffee comes from the coffea plant whose cherries are harvested in order to start the whole procedure process up to the consumer's glass. There are two main varieties on the market, Coffea Arabica and Coffee Canephora (Robusta). Coffee is a beverage that due to its plant origin contains a variety of bioactive ingredients (substances), characteristically can be said alkaloid caffeine, polyphenols, chlorogens. The roasting that is a pillar of the processing as at this stage acquires body, aroma and taste. In the present (roasting) process the coffee bean was to undergo changes in its chemical composition and physical properties as Maillard reactions and pyrolytic reactions took place which produced melanoidins, acrylamide, chlorogenic and other chemical derivatives. Essentially physical and chemical properties of coffee determine the method of preparation. Τhe main types of coffee are espresso, Greek/Turkish, French (filter coffee), instant and decaffeinated preparations. The daily and large consumption of this beverage has aroused the interest of the scientific public and many researchers and thus the large volume of research aims to investigate the effect of this beverage on human health. The chemical composition is what gives coffee all these health effects, and it varies from type to type and in this paper.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΤύποι καφέ, μέθοδοι επεξεργασίας και επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.el
heal.titleCoffee types, processing methods and effects on human health.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordκαφές, επεξεργασία, καβούρδισμα, υγεία, καφεΐνη, διτερπένιαel
heal.keywordcoffee, process, roast, health, caffeine, diterpensen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣπυριδάκη, Ασπασίαel
heal.advisorNameSpyridaki, Aspasiaen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record