• Βιολογική καταπολέμηση της τεφράς σήψης της τομάτας (Botrytis cinerea) με ζύμες "IN VIVO".

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Δαφέρμος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαλαθράκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Τεφρά σήψη ονομάζεται η ασθένεια που προκαλείται από τον φυτοπαθογόνο μύκητα Botrytis cinerea ο οποίος είναι προαιρετικό παράσιτο και αναπτύσσεται τόσο στους διάφορους ξενιστές του, όσο και σαπροφυτικά στα οργανικά υποστρώματα ...
  • Η τεφρά σήψη της αμπέλου και τρόποι αντιμετώπισης της.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μαρίνου, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Λιγοξυγκάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η καλλιέργεια της αμπέλου είναι από τους αρχαιότερους κλάδους της Γεωργίας και ήταν από τους πιο εκτιμούμενους κλάδους της αρχαίας Ελληνικής γεωργίας. Η εξελικτική διαφοροποίηση των ποικιλιών της αμπέλου καθώς και η επιλογή ...