• Eκτίμηση θρέψης κιρρωτικού ασθενή

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χριστοδουλάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος; Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-06
    Εισαγωγή: οι ασθενείς με κίρρωση του ήπατος βρίσκονται συνήθως σε αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο εξαιτίας της ασθένειας, άρα και σε επίφοβη διατροφική κατάσταση ή κακή θρέψη. Σκοπός: να εκτιμηθεί η κατάσταση θρέψης ασθενών ...
  • Διατροφική εκτίμηση νεφροπαθών τελικού σταδίου: Συγκεντρώσεις αδιπονεκτίνης και λεπτίνης και συσχέτιση τους με ανθρωπομετρική εκτίμηση της σύστασης σώματος των ασθενών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καναβού, Μελπωμένη; Χατζηγεωργίου, Μαγδαληνή-Σεβαστή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008
    Η λειτουργία των νεφρών επηρεάζει τα επίπεδα των συγκεντρώσεων των αδιποκινών λεπτίνης και αδιπονεκτίνης. Τα υψηλά επίπεδα λεπτίνης που εμφανίζουν οι ασθενείς με ΤΣΧΝΑ, συνδέονται με τις αλλαγές στη σύσταση σώματος και με ...