• HIV/AIDS και συννοσηρότητα σε ενήλικες: Ο ρόλος της διατροφής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κιτσοπάνου, Εύα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015
    Η μόλυνση με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) χαρακτηρίζεται από την προοδευτική καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες ευκαιριακές λοιμώξεις, προοδευτική εξασθένιση και ...
  • Αξιολόγηση διαιτολογικών μεθόδων για διαχείριση απώλειας βάρους και αλλαγή/βελτίωση διατροφικής συνείδησης και συμπεριφοράς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοντορινάκη, Τριανταφυλλιά; Σοϊλεντάκη, Εμμανουέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-02-2015
    Σκοπός της παρούσας μελέτης, ήταν να μελετηθεί η συχνότητα χρήσης και εφαρμογής διαιτολογικών πρακτικών και μεθόδων στις αρχές διαχείρισης βάρους, απο τους απόφοιτους διαιτολόγους-διατροφολόγους του ΑΤΕΙ Κρήτης, με σκοπό ...
  • Διατροφικές συνήθειες ατόμων σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ιωάννου, Αθηνά; Πυρλή, Παναγιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014
    Υπόβαθρο: Η χρήση ψυχοδραστικών ουσιών αυξάνεται δραματικά, προκαλώντας ένα βαθύτατο πρόβλημα στην υγεία του του πληθυσμού παγκοσμίως. Πλήθος αυτών των ουσιών εμφανίζονται συνεχώς και ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται ραγδαία. ...
  • Διατροφικές συνήθειες της γενιάς των 700 ευρώ σε πληθυσμό της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ανδρέου, Ηλία Μαριέλλα; Πατσαλίδου, Χρύσω
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014
    Σκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη των διατροφικών συνηθειών πληθυσμού της Κρήτης και η συγκριτική ανάλυση των διατροφικών συνηθειών ατόμων που ανήκουν σε ομάδα χαμηλού οικονομικού επιπέδου (κάτω από 700 ...
  • Διατροφική κατάσταση ηλικιωμένων ιδρύματος κοινωνικής πρόνοιας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βάρρα, Ειρήνη- Σταυριανή; Καραμπόλας, Γεώργιος- Στυλιανός
    Επιβλέπων καθηγητής: Αυγουστινάκη, Καλλιόπη; Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Υπόβαθρο: Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων αυξάνεται σημαντικά στις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Όσο ανεβαίνει το προσδόκιμο επιβίωσης, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των ηλικιωμένων ανθρώπων. Από την άλλη μεριά, οι ηλικιωμένοι είναι ...
  • Διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση αυτών με την κατάσταση θρέψης: μελέτη σε εφήβους Αττικής-Πειραιά και σύγκριση με εφήβους Ανατολικής Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεροθανάση, Γκαλίνα; Δελλαπόρτα, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη; Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-16
    Ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων μελετών υποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των ...
  • Έλληνες γυναικολόγοι και διατροφική συμβουλευτική: αλληλεπιδράσεις φαρμάκων τροφών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ντάγγα, Χρυσαυγή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη; Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-02-2015
    Υπόβαθρο : Η αρνητική αλληλεπίδραση φαρμάκου –τροφής είναι ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο. Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες ώστε να αποτραπεί αυτό το φαινόμενο και να μειωθούν οι περιπτώσεις δυσαπορρόφησης των θρεπτικών ...
  • Επαγγελματική ικανοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η περίπτωση του ΙΚΑ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαλαμόρη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-08-2013
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η μέτρηση της επαγγελματικής ικανοποίησης των Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Το δείγμα αποτελείται από 74 εργαζομένους που απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι ...
  • Ιστορική ανασκόπηση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα. Σύγκριση με χώρες της Ε.Ε.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής (Άγιος Νικόλαος)
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Σωμαρά, Ευγενία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-09-2009
    Κάθε Έλληνας εργαζόμενος, ο κάθε συνταξιούχος, ακόμη και ο άνεργος που περιμένει να μπει στην παραγωγική διαδικασία προσδοκά να έχει μια σιγουριά και μια ασφάλεια για το μέλλον του. Να γνωρίζει ότι όταν θα εξέλθει από την ...
  • Κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και διατροφική συμπεριφορά ενηλίκων ηλικίας 25 έως 65 ετών στην Αττική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δημοπούλου, Χριστίνα; Κουμή, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Σκοπός: Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου (ΚΟΕ) και επιμέρους κριτηρίων του (μόρφωση, εισόδημα) στη συμμόρφωση και στην υιοθέτηση του μεσογειακού προτύπου διατροφής ...
  • Μέτρηση ικανοποίησης ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο. Η περίπτωση της γυναικολογικής-μαιευτικής κλινικής του "Πα.Γ.Ν.Η."

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ξημεράκη, Κωνσταντίνα; Ρούφας, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-07-2015
    Η ικανοποίηση των ασθενών από τις υπηρεσίες υγείας ίσως είναι ένα ερώτημα που απασχολεί παγκοσμίως. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η μέτρηση της ικανοποίησης των ασθενών από τις υπηρεσίες υγείας που τους παρέχονται από ...
  • Μέτρηση ικανοποίησης των εργαζομένων σε χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σφακιανάκη, Ακριβή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-10-2013
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η μέτρηση της ικανοποίησης των εργαζομένων από τις εργασιακές συνθήκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του τραπεζικού κλάδου. Το δείγμα αποτελείται από 97 εργαζομένους σε χρηματοπιστωτικά ...
  • Μέτρηση και συσχέτιση της καταθλιπτικής συμπτωματολογίας και της κατάστασης θρέψης σε πληθυσμό τρίτης και τέταρτης ηλικίας. Η περίπτωση Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Βόλου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ματζίρη, Βασιλική; Μαρίνη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015
    Εισαγωγή: Η γήρανση εισάγει αλλαγές στην εικόνα και επιδράσεις στην λειτουργία των οργάνων του σώματος. Η διατροφική κατάσταση και η πνευματική υγεία χειροτερεύουν με τη γήρανση. Καθώς τα προβλήματα διατροφής και η κατάθλιψη ...
  • Μέτρηση παρεχόμενης ποιότητας δημόσιων υπηρεσιών στον πολίτη. Η περίπτωση των ΚΕΠ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αμερικάνας, Παντελής; Χατζηνικόλας, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-10-2014
    Σκοπός της παρούσης μελέτης είναι να διερευνήσει την ικανοποίηση των πολιτών από τους δημόσιους οργανισμούς. Η εργασία ολοκληρώνεται μέσα από έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναλύει τους δημόσιους οργανισμούς αποσαφηνίζοντας ...
  • Μέτρηση της ανάπτυξης, ανταμοιβής και αξιολόγησης ανθρωπίνου δυναμικού σε ξενοδοχειακές μονάδες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χρηστάκη, Χριστίνα; Παπαδογιαννάκη, Δικαία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-10-2013
    Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως. Ο ευρύτερος τουριστικός τομέας συμβάλλει κατά πολύ στην ενίσχυση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) στην Ελλάδα καθώς ...
  • Ποιότητα ζωής και διατροφικές συνήθειες ανέργου πληθυσμού. Συγκριτική μελέτη: Αθήνα-Χαλκίδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γερακίτη, Λουκία; Στουπή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Σκοπός της παρούσας ερευνητικής πτυχιακής μελέτης είναι η αξιολόγηση της ποιότητας ζωής και διατροφής ανέργων που διαμένουν στην Αθήνα και τη Χαλκίδα και η διερεύνηση πιθανών διαφορών μεταξύ Αθήνας και Χαλκίδας. Επιπρόσθετος ...
  • Το management προσωπικού και η σημασία του για τη βελτίωση της αποδοτικότητας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής (Άγιος Νικόλαος)
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Σαμαριτάκη, Σταυρούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-08-2012
    Στην παρούσα εργασία ασχοληθήκαμε με το management προσωπικού και τη σημασία του για την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα σε μια επιχείρηση (στη συγκεκριμένη περίπτωση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα),θέλοντας να δείξουμε ...