• Η σχέση μεταξύ των τροφίμων της μεσογειακής διατροφής και του ύπνου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σωτηροπούλου, Λήδα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπανδρέου, Χριστόφορος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-15
    Η Μεσογειακή Διατροφή έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία και η επιλογή της ενδέχεται να είναι η καλύτερη για το ποσοστό του πληθυσμού που πάσχει από διαταραχές ύπνου. Η διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στα τρόφιμα ...
  • Φυσική δραστηριότητα και σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαδογιάννη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπανδρέου, Χριστόφορος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012
    Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας στις σύγχρονες κοινωνίες, με κύριο χαρακτηριστικό την αντίσταση στην ινσουλίνη. Η τακτική φυσική δραστηριότητα πρέπει, σε συνδυασμό ...