• Ελαιόλαδο και μεσογειακή διατροφή: Οι επιδράσεις της υψηλής κατανάλωσης ελαιολάδου στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαηλιάκη, Ευαγγελία; Χειμωνέτου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιπιλή, Χρυσούλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στη παρούσα ανάλυση δύο διαιτολόγοι πήραν συνεντεύξεις τηλεφωνικά ή με άμεση επαφή από 242 άτομα στη περιοχή Σητείας. Τα διαιτολογικά ιστορικά αφορούσαν τη διατροφή στο σπίτι τις τελευταίες 24 ώρες. Στη προσπάθεια να ...
  • Καταγραφή και αξιολόγηση της παροχής διαιτητικής υποστήριξης-θεραπείας στα ελληνικά νοσοκομεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αποστολάτου, Ευαγγελία; Μίαρη, Φρειδερίκη; Μιχαήλ, Μαριέττα
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιπιλή, Χρυσούλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το συμβούλιο της Ευρώπης την περίοδο 1999-2002, συντόνισε μέσω έρευνας μία πλήρη καταγραφή των υπηρεσιών διατροφής και διαιτητικής των νοσοκομείων σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, στην οποία η Ελλάδα δεν συμμετείχε. Με αφορμή το ...
  • Ο ρόλος της αερόβιας άσκησης στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ντίνα, Μαρία; Σαρηπαναγιώτου, Στέλλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιπιλή, Χρυσούλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η παχυσαρκία σήμερα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση συχνότητας εμφάνισης και πολλοί τύποι θεραπείας έχουν εφαρμοστεί συχνά χωρίς ...