• Διατροφικές συνήθειες των ασθενών με στεφανιαία νόσο και πιθανή συσχέτιση αυτών με την έκταση της νόσου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σπανάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Οι καρδιαγγειακές νόσοι αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας και νοσηρότητας, οι οποίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στην χώρα μας και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως. Η αύξηση αυτή σχετίζεται με τις μεταβολές ...
  • Θυρεοειδής αδένας και μεσογειακή διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δατσεράκη, Αικατερίνη; Καρμανιώλου, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας του ανθρώπινου σώματος. Ο αδένας παράγει τρεις ορμόνες: τη θυροξίνη ή τετραϊωδοθυρονίνη Τ4, την τριιωδοθυρονίνη Τ3 που ρυθμίζουν το μεταβολισμό όλων των ιστών, και ...
  • Καρκίνος παχέος εντέρου και ανεπαρκής κατανάλωση φυτικών ινών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μακρή, Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-05-2008
    Η πτυχιακή εργασία εστιάζεται στη σπουδαιότητα της κατανάλωσης των φυτικών ινών καθώς και στο μηχανισμό δράσης αυτών για την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Στο εκπόνημα αυτό θα συγκεντρωθούν οι πιο πρόσφατες ...