• Ασιτία και επανασίτιση: οι αλλαγές στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπιδίων και των πρωτεϊνών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ανδρέου, Αντιγόνη; Σαρμά, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Δεδεψίδης, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-03-2013
    Ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορεί να επιβιώσει πρέπει να προσλαμβάνει τροφή. Τα κύρια συστατικά της τροφής είναι τα μακροθρεπτικά συστατικά, οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη. Τα συστατικά αυτά, πέπτονται στο ...
  • Το ανοσοποιητικό σύστημα και η διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασοπούλου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Δεδεψίδης, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Στην προσπάθεια του, ο ανθρώπινος οργανισμός να προστατευτεί από εξωτερικούς παράγοντες ανέπτυξε διάφορους μηχανισμούς άμυνας όπως την έμφυτη και την επίκτητη ανοσία. Με το περάσμα των χρόνων, ανακαλύφθηκε ότι διάφορες ...