• Αντιοξειδωτικά: κίνδυνοι και οφέλη

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλαντζή, Ευανθία; Κατωπόδης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Οι έρευνες για την λειτουργία των αντιοξειδωτικών όσον αφορά την υγεία , την ευεξία καθώς και τη θεραπεία σε πλήθος παθήσεων συγκεντρώνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Καθημερινά ανακοινώνονται εργασίες που ...
  • Αξιολόγηση της ποιότητας ιστοσελίδων που περιέχουν διατροφική πληροφορία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βασιλάκη, Μαρία; Ροϊδης, Αναστάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στην αξιολόγηση ιστοσελίδων που αφορούν συγκεκριμένα θέματα διατροφής (κλινική διατροφή, μεσογειακή διατροφή, αθλητική διατροφή) με τη χρησιμοποίηση κατάλληλα σταθμισμένων ερωτηματολογίων.
  • Διατροφογενετική και παχυσαρκία (με έμφαση στην παιδική παχυσαρκία)

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δαριβάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-01
    Πολλές ασθένειες και διαταραχές σχετίζονται με την κακή διατροφή με την έννοια της έλλειψης σημαντικών θρεπτικών συστατικών, της ανισσόροπης κατανάλωσης μακροθρεπτικών συστατικών, ή ακόμα και τις τοξικές συγκεντρώσεις ...
  • Διατροφογενετική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ρούσσου, Φανή; Καλτσίδης, Δαμιανός
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2012
    Οι περισσότερες ασθένειες έχουν κάποια γενετική προδιάθεση. Αναλύσεις ευρέως φάσματος του γονιδιώματος ανακαλύπτουν γενετικές ποικιλομορφίες που συμβάλλουν σε πολύπλοκες ασθένειες. Ωστόσο, η διατροφική πληροφο-ρία, η οποία ...
  • Μυϊκή διάπλαση και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καρίνος, Θεοχάρης; Τζιράχης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008
    Έχει αποδειχτεί ότι η αυξημένη μυϊκή μάζα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και κυρίως στην τρίτη ηλικία, συμβάλλει στην διατήρηση και καλή λειτουργία των οστών καθώς επίσης και στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά ...