• Το λυκοπένιο ως διαιτητικό αντιοξειδωτικό στην πρόληψη των χρόνιων παθήσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαγγιώρου, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Το οξειδωτικό στρες έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους αιτιολογικούς παράγοντες στην παθογένεια διάφορων χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και ο διαβήτης. Τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ...