• Παράγοντες που επηρεάζουν τον εμβολιασμό της γρίπης στους επαγγελματίες υγείας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Ιωάννου, Ελευθέριος; Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-27
    Εισαγωγή: Η γρίπη αποτελεί τη πιο συχνή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία και προσβάλλει κυρίως τα παιδιά. Ο εμβολιασμός θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη και τον ...
  • Τα ξηρά φασόλια στην υγεία του ανθρώπου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σαπλαούρας, Αλέξανδρος; Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Τα ξηρά φασόλια (Phaseolus vulgaris L.) ή τα κοινά φασόλια έχουν χαρακτηριστεί ως σχεδόν τέλεια τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, προβιοτικά, βιταμίνη Β και χημικώς ποικίλων συνθέσεων ...