• Γαστρονομικός χάρτης Χανίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Στρατουδάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015
    Η ιδέα της δημιουργίας γαστρονομικού χάρτη για το νομό Χανίων αποτελεί μια πρωτοπορία, η οποία θα αναδείξει τις ιδιαίτερες γεύσεις όλου του νομού. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα μοναδικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που ...
  • Η γαστρονομία ως στοιχείο ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ξενοδοχείων. Μελέτη περίπτωσης: «Ελληνικό Πρωινό».

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Μελά, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τριχάς, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-02-2016
    Η γαστρονομία σε προηγούμενες δεκαετίες δεν είχε θεωρηθεί ως ένα στοιχείο που μπορεί να προσελκύσει τουρίστες, αλλά στις μέρες μας έχει γίνει αντιληπτές ως αιχμή τουριστικής εμπειρίας. Λειτουργεί ως παράγοντας και μπορεί ...
  • Η γαστρονομία ως φαινόμενο έλξης τουριστών στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ναρλής, Αλέξανδρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-09-2014
    Το θέμα της πτυχιακής εργασίας ασχολείται με την Γαστρονομία και πιο συγκεκριμένα με την Γαστρονομία ως φαινόμενο έλξης τουριστών στην Κρήτη. Γενικά με τον όρο γαστρονομία, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, ...
  • Η ελληνική γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της πατρίδος μας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βασάλος, Ιπποκράτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-03-2015
    Η εργασία αυτή, έχει σαν στόχο της, να καταδείξει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Ελληνική Γαστρονομία, εις το να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια της Πατρίδας μας για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Συχνά, ...
  • Κρητική διατροφή και γαστρονομία ως εργαλείο marketing στον Ελληνικό τουρισμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λιλιμπάκης, Στυλιανός
    Επιβλέπων καθηγητής: Αποστολάκης, Αλέξανδρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-03-2015
    Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής και Γαστρονομίας έχοντας σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωσή της στο marketing του Ελληνικού Τουρισμού. Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού ...
  • Ο ρόλος των σημάτων ποιότητας στην ανάδειξη της κρητικής διατροφής και την προσέλκυση γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Σιγανού, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Τριχάς, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-09-30
    O τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος τόσο για την Ελληνική οικονομία όσο και για την οικονομία της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης, με τους υφιστάμενους πόρους της, έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία στον κλάδο του τουρισμού, ...
  • Σύγκριση τουριστικών προορισμών Κρήτης από τις αξιολογήσεις στο tripadvisor.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Ανδρεαδάκης, Λάμπρος; Μπακιρλής, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Δημοτίκαλης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-04-03
    Η εργασία συγκρίνει τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, ειδικότερα αξιολογήσεις εστιατορίων ανά Περιφερειακή Ενότητα από τις αξιολογήσεις και κριτικές που έχουν γραφτεί στα ελληνικά (από Έλληνες) και αυτές που δεν έχουν ...