• Αξιολόγηση διαιτολογικών μεθόδων για διαχείριση απώλειας βάρους και αλλαγή/βελτίωση διατροφικής συνείδησης και συμπεριφοράς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοντορινάκη, Τριανταφυλλιά; Σοϊλεντάκη, Εμμανουέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-02-2015
    Σκοπός της παρούσας μελέτης, ήταν να μελετηθεί η συχνότητα χρήσης και εφαρμογής διαιτολογικών πρακτικών και μεθόδων στις αρχές διαχείρισης βάρους, απο τους απόφοιτους διαιτολόγους-διατροφολόγους του ΑΤΕΙ Κρήτης, με σκοπό ...
  • Διαιτολόγοι σε αθλητικούς συλλόγους στην Ελλάδα και ο ρόλος τους στην επίδοση των αθλητών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γρηγορίου, Ευφημία; Κούργια, Βασιλική; Χατζηπαύλου, Ελισάβετ
    Επιβλέπων καθηγητής: Αλεξίου, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η Αθλητική Διατροφή διαφέρει από την συνηθισμένη διατροφή και εφαρμόζεται από δραστήριους αθλητές, οι οποίοι προπονούνται συστηματικά. Τους αναπληρώνει τις αυξημένες ενεργειακές απώλειες και είναι αντίστοιχη στις ιδιομορφίες ...
  • Διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και η συμβολή του διαιτολόγου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλύβα, Ρόζα-Μαρία; Κουρούπη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σακχαρώδης διαβήτης απασχολεί την ιατρική κοινότητα εδώ και 3500 χρόνια. Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι (γνωστός και ως ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης) οφείλεται στην καταστροφή των β-κυττάρων του παγκρέατος ...
  • Διερεύνηση της χορήγησης στατινών από δείγμα ελλήνων γιατρών και της συνεργασίας γιατρών - διαιτολόγων στην ρύθμιση της υπερχοληστερολαιμίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργούλα, Γεωργία; Μήκα, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το θέμα της πτυχιακής εργασίας αναφερόταν στη διερεύνηση χορήγησης στατινων από δείγμα Ελλήνων γιατρών και της συνεργασίας γιατρών - διαιτολόγων στη ρύθμιση της υπερχοληστερολαιμίας. Η υπερχοληστερολαιμία είναι μια νόσος, ...
  • Εκτίμηση της συστηματικής χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας στην Ελλάδα: Η συνεργασία Ιατρών - Διαιτολόγων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαχάβα, Μαρία; Σταυράκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η έκταση χρήσης ορλιστάτης και σιμπουτραμίνης από Έλληνες Γιατρούς για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και οι παρενέργειες. Επίσης, να αξιολογηθεί η συνεργασία Γιατρών και Διαιτολόγων ...
  • Εργαλεία ελέγχου θρεπτικής κατάστασης: διερεύνηση στη χρήση των ευρέως χρησιµοποιούµενων από τους διαιτολόγους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παυλάκη, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Αν και το φαινόµενο του ενδο-νοσοκοµειακού υποσιτισµού πρωτοπεριγράφηκε τη δεκαετία του ’70, ωστόσο τα ποσοστά παραµένουν ακόµη υψηλά. Η υποθρεψία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή, ενώ παράλληλα ...
  • Νέα δεδομένα στο επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου λόγω της τηλεργασίας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αεράκης, Χριστόφορος; Νάσου, Παναγιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-06
    Αναμφίβολα το σκοτάδι της πανδημίας που βιώνουμε θα ήταν διαπερασμένο με μα αχτίδα φωτός αν δεν σκεπαζόταν με το πέπλο μιας οικονομικής κρίσης που δεν έχει «εκπνεύσει» ολοκληρωτικά και μετρά στο τόπο μας ήδη δεκατρία έτη, ...
  • Ο ρόλος του διαιτολόγου στην αθλητική προετοιμασία. Προϋποθέσεις, καταγραφή της ελληνικής πραγματικότητας και μελλοντικές προοπτικές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δέλγας, Αθανάσιος; Μαργκός, Σμαράγδα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η σωστή διατροφή αποτελεί το θεμέλιο της σωματικής απόδοσης. Οι τροφές που καταναλώνουμε παρέχουν τα καύσιμα για τη βιολογική δραστηριότητα καθώς και τις χημικές ουσίες που εξάγουν και χρησιμοποιούν τη δυναμική ενέργεια ...