• Εκτίμηση της αποτελεσματικότητας του εκχυλίσματος θυμαριού (Thyme oil) στην αντιμετώπιση της αφίδας (Aphis fabae).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Χριστοδουλάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψειροφωνιά, Παναγιώτα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-02-2010
    Το 1938 στην Γερμανία, πραγματοποιήθηκε η σύνθεση του πρώτου συνθετικού εντομοκτόνου. Από τότε ακολούθησαν και άλλα, εκατοντάδες, χιλιάδες. Έκτοτε άλλαξε η ζωή μας και η ζωή στον πλανήτη. Σήμερα ζούμε με το φόβο ότι όλα ...
  • Συμβολή βοτάνων στην κρητική διατροφή: Δίκταμο, φασκόμηλο, θυμάρι.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Στεφάνου, Ευαγγελία-Λουίζα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Η διαιτητική θεωρεί τη μεσογειακή δίαιτα ως τρόπο ζωής που χαρίζει υγεία. Ήδη πρώτος ο Ιπποκράτης διαπίστωσε τη σχέση διατροφής-υγείας: «Αν οι άνθρωποι ζούσαν και τρέφονταν σωστά, δεν θα υπήρχαν αρρώστιες». Τα λειτουργικά ...