Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "λαχανικά"
Αποτελέσματα 1-10 από 10
-
Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης της βερτισιλλίωσης των λαχανικών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Η βερτισιλλίωση (verticillium wilt) είναι μια από τις σοβαρότερες ασθένειες των λαχανοκομικών φυτών της χώρας μας και οφείλεται στους μύκητες Verticillium dahliae (κυρίως) και V. albo-atrum (σπανίως), που ανήκουν στους ... -
Βιοσυσσώρευση βαρέων μετάλλων σε λαχανοκομικά είδη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-21Η κατανάλωση λαχανοκομικών προϊόντων είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη διατροφή καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών που συμμετέχουν καθοριστικά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και στη διατήρηση της υγείας. ... -
Βρώσιμα Μούρα: Βιοδραστικά Συστατικά και Οφέλη στην Υγεία
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-20Μια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρούτα και λαχανικά σε επαρκή ποσότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να προληφθούν σοβαρές ασθένειες όπως τα καρδιαγγειακά και κάποιοι τύποι καρκίνου. ... -
Διατροφικές συνήθειες φοιτητών/τριων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-14Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν διατροφικές συνήθειες των φοιτητών, δύο από τους κυριότερους είναι ο περιορισμένος χρόνος και το άγχος. Οι φοιτητές έχουν πολυάσχολη ζωή, αλλά συχνά πρέπει να εξισορροπήσουν πολλές ... -
Διερεύνηση και σχεδιασμός μονάδας βιοαερίου από αναερόβια χώνευση υπολειμμάτων συσκευαστηρίων στον Τύρναβο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-10Τα υπολείμματα των συσκευαστηρίων φρούτων αποτελούν μεγάλο ποσοστό συνολικών αποβλήτων κυρίως σε αγροτικές περιοχές. Η διεργασία της αναερόβιας χώνευσης προσφέρει μια λύση για τη διαχείριση αυτών των αποβλήτων, η οποία ... -
Νωπές σαλάτες λαχανικών, ένας νέος κλάδος της μετασυλλεκτικής φυσιολογίας και τεχνολογίας, και ένας νέος τρόπος κατανάλωσης λαχανικών. Σύγκριση των καταναλωτικών προθέσεων ανάμεσα στο Ηράκλειο Κρήτης και το Βορμς της Γερμανίας.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-13Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι προϊόντα φυτικής προέλευσης τα οποία μπορούν να καταναλωθούν στη αρχική τους μορφή χωρίς να υποστούν κάποια επεξεργασία ή μετατροπή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικές αλλαγές ... -
Περίμετρος μέσης και πρόσληψη φρούτων και λαχανικών σε παιδιά στην Κρήτη
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-06Εισαγωγή: Η παιδική παχυσαρκία θεωρείται παιδιατρική ασθένεια λόγω του επιπολασμού της, αλλά και των πολλών επιπτώσεών της στην υγεία. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κατά την παιδική ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ... -
Πρόσληψη φρούτων και λαχανικών από παιδιά πέμπτης (Ε΄) δημοτικού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012Τα φρούτα και τα λαχανικά, ανήκουν στην ίδια διατροφική κατηγορία και είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των παιδιών, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Τα φρούτα μαζί με τα ... -
Συσχέτιση μεταξύ του βάρους σώματος και της διατροφικής συμπεριφοράς ως προς την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε δείγμα παιδιών 8-12 ετών στην Κρήτη
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-19Εισαγωγή: Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με διάφορα χρόνια νοσήματα τα οποία μπορούν να εμφανιστούν από την παιδική ηλικία. Σκοπός: Διερεύνηση για το αν το αν η αντίληψη και η διατροφική ... -
Τα νιτρικά ιόντα στα μαρούλια.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16Ο κλάδος της διατροφής και διαιτολογίας στηρίζεται σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή η οποία αποτελείται απο διάφορες ομάδες τροφίμων. Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την ομάδα των λαχανικών και πιο συγκεκριμένα ...