• Διατροφή και διακύμανση του βάρους σε άτομα με σχιζοφρένεια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γερμανόπουλος, Στέφανος Ευρυσθένης
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Η σχιζοφρένεια είναι μία ψυχωτική διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας, που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στην σκέψη, τη διάθεση και την συμπεριφορά. Ο δια βίου επιπολασμός της νόσου είναι περίπου 1%. Απαντάται σε όλες τις ...
  • Διατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γούλας, Μιχαήλ; Παφιώλης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Δεδεψίδης, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-09-2015
    Οι συνεχείς αλλαγές στις ανθρώπινες διατροφικές συνήθειες τις τελευταίες δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση κ.ά. να σημειώσουν εκρηκτική άνοδο. Ο συνδυασμός ...
  • Διατροφική θεραπεία σε ασθένειες του παγκρέατος (παγκρεατίτιδες).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-03-2013
    Το πάγκρεας έχει κύριο μεταβολικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της ενδοκρινούς και εξωκρινούς μοίρας του λόγω των ορμονών που παράγει και εκκρίνει. Ασθένειες της ενδοκρινής μοίρας του παγκρέατος όπως η οξεία ...
  • Η μεσογειακή διατροφή ως ασπίδα προστασίας κατά των μεταβολικών νόσων, μέσω του δείκτη υιοθέτησης MedDietScore.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σερλιδάκη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακινάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Η μεσογειακή διατροφή, αποτελεί πρότυπο μοντέλο διατροφής εμπνευσμένο από την παραδοσιακή διατροφή κατοίκων της Μεσογείου. Πλήθος ερευνών, κλινικών και επιδημιολογικών, αναφέρουν την σπουδαιότητα της και την σύνδεσή της ...
  • Μεταβολικό σύνδρομο και διαιτητική αντιμετώπιση σε ενήλικες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κατσούγκρη, Χρυσούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011
    Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που έχει ως στόχο να εξετάσει εκτενώς την παθολογία του μεταβολικού συνδρόμου (MetS), συμπεριλαμβάνοντας τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνισή ...
  • Μεταβολικό σύνδρομο σε παιδιά και εφήβους.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γραμματικού, Βασιλεία; Χαλκιαδάκη, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουρατίδου, Θεοδώρα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-01
    Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μία ομάδα καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη και καθοδηγούνται από υποκείμενους παράγοντες, όπως την σπλαχνική παχυσαρκία, την συστημική φλεγμονή ...
  • Υπέρταση και η συσχέτιση της με τις διατροφικές συνήθειες των νοσούντων ατόμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σκούφου, Ευτυχία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Η διατροφή κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην οµοιόσταση της αρτηριακής πίεσης . Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό την αποτίµηση των διατροφικών συνηθειών δείγµατος των υπερτασικών ατόµων του γενικού πληθυσµού και τη σύγκρισή τους ...