Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "οινοποίηση"
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Αμπελογραφική μελέτη των λευκών τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών (V. Vinifera L.) της Κρήτης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-05-2008Σκοπός της εργασίας είναι η αμπελογραφική μελέτη με βάση τους αμπελογραφικούς κώδικες του διεθνή οργανισμού αμπέλου και οίνου των τοπικών λευκών οινοποιήσιμων ποικιλιών. -
Ανάλυση του κλάδου της οινοποίιας και οι προοπτικές εξέλιξης του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2009Η ελληνική ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με τον οίνο και την άμπελο. Η σπουδαιότητα του οίνου κάνει την εμφάνιση της στην αρχαιότητα, καθώς από τότε το κρασί το τιμούσαν σε γιορτές και συνδεόταν άμεσα με τον πολιτισμό και ... -
Η παραγωγική διαδικασία οινοποιείου στο ν. Αττικής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-10-2010Στο πλαίσιο της παρούσης πτυχιακής εργασίας, από τα τριάντα και πλέον οργανωμένα οινοποιεία της Αττικής, εμείς επισκεφθήκαμε τρία, καθένα με διαφορετική, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα, οπτική. Ο αττικός αμπελώνας μοιράζεται ... -
Παραγωγή τυποποίηση εμπορία των κρασιών της Ένωσης Πεζών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η Ένωση Πεζών βρίσκεται κοντά στα μέλη της και παρέχει σε αυτά ένα σύνολο υπηρεσιών πολύ σημαντικές όπως προμηθευτικές εργασίες, επιδοτήσεις, τραπεζικές και δανειοληπτικές εργασίες, συγκέντρωση σταφίδας κλπ. Στις σύγχρονες ... -
Υφιστάμενη κατάσταση, δυνατότητες και προοπτικές εφαρμογής της αμπελουργίας ακριβείας για την παραγωγή οίνων ποιότητας στα οινοποιεία της Κρήτης.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-06Με την εκμηχάνιση της γεωργίας και τη μεγέθυνση των αμπελώνων, ο γεωργός έχασε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα διάφορα μέρη τους σύμφωνα με τις ανάγκες που θεωρούσε ότι είχαν. Ως λύση σε αυτό, προτείνεται η υιοθέτηση της ... -
Χημικές αναλύσεις και ποιοτικά χαρακτηριστικά πειραματικών οίνων προερχόμενων από τις ποικιλίες ασύρτικο, λιάτικο και μανδηλάρι.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-08-22Ένας οίνος αποτελείται από πολλές χημικές ομάδες μία από αυτές είναι οι φαινολικές ενώσεις. Οι ενώσεις αυτές είναι σημαντικές καθώς συμβάλουν στην τελική ποιότητα των οίνων όπως το χρώμα, την γεύση και το άρωμα. Η συγκέντρωση ...