• Αμπελογραφική μελέτη των λευκών τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών (V. Vinifera L.) της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κονταξάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-05-2008
    Σκοπός της εργασίας είναι η αμπελογραφική μελέτη με βάση τους αμπελογραφικούς κώδικες του διεθνή οργανισμού αμπέλου και οίνου των τοπικών λευκών οινοποιήσιμων ποικιλιών.
  • Ανάλυση του κλάδου της οινοποίιας και οι προοπτικές εξέλιξης του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ρούσσου, Αγνή
    Επιβλέπων καθηγητής: Γρηγοράκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2009
    Η ελληνική ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με τον οίνο και την άμπελο. Η σπουδαιότητα του οίνου κάνει την εμφάνιση της στην αρχαιότητα, καθώς από τότε το κρασί το τιμούσαν σε γιορτές και συνδεόταν άμεσα με τον πολιτισμό και ...
  • Η παραγωγική διαδικασία οινοποιείου στο ν. Αττικής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ραυτοπούλου, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σκουλή, Άννα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-10-2010
    Στο πλαίσιο της παρούσης πτυχιακής εργασίας, από τα τριάντα και πλέον οργανωμένα οινοποιεία της Αττικής, εμείς επισκεφθήκαμε τρία, καθένα με διαφορετική, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα, οπτική. Ο αττικός αμπελώνας μοιράζεται ...
  • Παραγωγή τυποποίηση εμπορία των κρασιών της Ένωσης Πεζών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπατζέλος, Αθανάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κομποράκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η Ένωση Πεζών βρίσκεται κοντά στα μέλη της και παρέχει σε αυτά ένα σύνολο υπηρεσιών πολύ σημαντικές όπως προμηθευτικές εργασίες, επιδοτήσεις, τραπεζικές και δανειοληπτικές εργασίες, συγκέντρωση σταφίδας κλπ. Στις σύγχρονες ...
  • Υφιστάμενη κατάσταση, δυνατότητες και προοπτικές εφαρμογής της αμπελουργίας ακριβείας για την παραγωγή οίνων ποιότητας στα οινοποιεία της Κρήτης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
    Συγγραφείς: Θεοχαρόπουλος, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Κονταξάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-06
    Με την εκμηχάνιση της γεωργίας και τη μεγέθυνση των αμπελώνων, ο γεωργός έχασε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα διάφορα μέρη τους σύμφωνα με τις ανάγκες που θεωρούσε ότι είχαν. Ως λύση σε αυτό, προτείνεται η υιοθέτηση της ...
  • Χημικές αναλύσεις και ποιοτικά χαρακτηριστικά πειραματικών οίνων προερχόμενων από τις ποικιλίες ασύρτικο, λιάτικο και μανδηλάρι.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Πιτικάκη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Στραταριδάκη, Αργυρώ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-08-22
    Ένας οίνος αποτελείται από πολλές χημικές ομάδες μία από αυτές είναι οι φαινολικές ενώσεις. Οι ενώσεις αυτές είναι σημαντικές καθώς συμβάλουν στην τελική ποιότητα των οίνων όπως το χρώμα, την γεύση και το άρωμα. Η συγκέντρωση ...