• Αγρονομική αξιολόγηση οργανικού λιπάσματος σε καλλιέργεια φράουλας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Πετανάη, Πάουλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μανιός, Θρασύβουλος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-05
    Στα πλαίσια της παρούσας εργασίας έγινε προσπάθεια αγρονομικής αξιολόγησης ενός παραγόμενου οργανικού λιπάσματος συγκρινόμενο, με εμπορικό χημικό λίπασμα σε καλλιέργεια φράουλας. Κύριος στόχος του πειράματος είναι ο έλεγχος ...
  • Αξιολόγηση οργανικών υλικών σε καλλιέργεια πατάτας στο οροπέδιο Λασιθίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Γραμματικάκης, Γιώργος; Σιγανού, Όλγα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάς, Πλούταρχος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-01-2009
    Στην παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζεται πείραμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το πείραμα έγινε σε φυτά πατάτας, τα οποία καλλιεργήθηκαν σε διάφορα οργανικά υλικά, ώστε να διαπιστωθεί η επίδραση των ...
  • Επίδραση μαγνητικών πεδίων, ανόργανης και οργανικής λίπανσης σε καλλιέργεια υπαίθριας τομάτας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μαθιουδάκη, Αννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Λιονάκης, Σπυρίδων
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-01-2015
    Από το Μάρτιο έως το Δεκέμβριο 2010 μελετήθηκε η επίδραση μαγνητικού πεδίου στην παραγωγή και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τομάτας (Solanum lycopersicum) σε ασβεστούχο έδαφος με αρχική ηλεκτρική αγωγιμότητα στην πάστα ...
  • Επίδραση της οργανικής και της ανόργανης λίπανσης σε φυτά τομάτας θερμοκηπιακής καλλιέργειας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Λεοντιάδου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10
    Στην παρούσα μελέτη αξιολογήθηκε η επίδραση της οργανικής και της ανόργανης λίπανσης στην ανάπτυξη και στην απόδοση της θερμοκηπιακής καλλιέργειας τομάτας ποικιλίας formula. Tα φυτά καλλιεργήθηκαν στο γυάλινο θερμοκήπιο ...
  • Κομποστοποίηση φυτικών υπολειμμάτων χρυσάνθεμου και αξιολόγηση του παραγόμενου προϊόντος σε καλλιέργεια χρυσάνθεμου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Βιαννιτάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδημητρίου, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2011
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η παρασκευή και αξιολόγηση παραγόμενου κόμποστ από φυτικά υπολείμματα καλλιέργειας χρυσανθέμου. Η αξιολόγηση του συγκεκριμένου κόμποστ έγινε σε ίδια καλλιέργεια. Οι εργασίες της πτυχιακής ...