• Βιοσυσσώρευση βαρέων μετάλλων σε λαχανοκομικά είδη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Γαλανάκη, Ελπίδα-Καλλιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Γουμενάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-21
    Η κατανάλωση λαχανοκομικών προϊόντων είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη διατροφή καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών που συμμετέχουν καθοριστικά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και στη διατήρηση της υγείας. ...
  • Επίδραση ψευδαργύρου και μολύβδου στην έκφραση της γλουταμικής αφυδρογόνασης και της ωσμωτίνης σε in vitro καλλιέργειες Nicotiana glauca και Nicotiana tabacum.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μασουράκη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πριμηκύριος, Νικόλας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Βαρέα ονομάζονται τα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο του 56 και πυκνότητα μεγαλύτερη από 5g/cm3 . Σε υψηλές συγκεντρώσεις προκαλούν στα φυτά προβλήματα τοξικότητας. Ο ψευδάργυρος και ο μόλυβδος αποτελούν δύο από τα πιο τοξικά ...