Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "ωμέγα-3 λιπαρά οξέα"
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Επίδραση της ποιότητας του προσλαμβανόμενου λίπους στη ρευματοειδή αρθρίτιδα: μελέτη κλινικής περίπτωσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015Ο ρόλος της διατροφής είναι σημαντικός σε διάφορες παθήσεις και συγκεκριμένα στις αυτοάνοσες, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, καθώς αυτό έχει αποδειχθεί από πληθώρα μελετών. Υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκεκριμένα συστατικά ... -
Η επίδραση της διατροφής στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια η οποία έχει επηρεάσει παγκοσμίως πάνω 120 εκατομμύρια άτομα συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιότητα ζωής τους. Ο όρος κατάθλιψη αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών προβλημάτων με κύριο ... -
Τα ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στη πρόληψη των καρδιαγγειακών και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Καταγραφή της κατανάλωσης άγριων χόρτων στις περιοχές της Σητείας και της Πάτρας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010Σκοπός της παρούσας βιβλιογραφικής ανασκόπησης είναι η εκτίμηση του ρόλου των ω-3 Πολυακόρεστων Λιπαρών Οξέων (ΠΛΟ) στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ. Αρχικά αναφέρονται ... -
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής τα οποία συμμετέχουν στο μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Έρευνα της κατανάλωσης άγριων χόρτων και λαχανικών στην επαρχία Ιεραπέτρας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010Η παρούσα εργασία διερευνά την κατανάλωση άγριων εδώδιμων χόρτων στην περιοχή της Ιεράπετρας και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο θεωρητικό τμήμα της εργασίας γίνεται βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά ... -
Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην παραδοσιακή και σύγχρονη διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Οι τελευταίες δεκαετίες, χαρακτηρίστηκαν από αύξηση στο ενδιαφέρον επιστημόνων, βιομηχανιών, κυβερνήσεων και καταναλωτών πάνω στις διατροφικές πτυχές της υγείας. Σημαντικός όγκος επιστημονικών δεδομένων δείχνουν ότι οι ... -
Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα και η συσχέτισή τους με καρδιαγγιακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε σύμφωνα με διάφορες μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν αν τελικά τα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα έχουν ορισμένες ευεργετικές δράσεις σε σχέση ...