• Διατροφικές συνήθειες και κατάσταση βάρους μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κάντα, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαράκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-08
    Εισαγωγή: Η παχυσαρκία μεταξύ των παιδιών και των εφήβων έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στον 21ο αιώνα. Η παιδική παχυσαρκία είναι μια πολύ- παραγοντική και επιζήμια για την υγεία νόσος. ...
  • Διερεύνηση της σχέσης μεταξύ συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή και σχετιζόμενης με την υγεία ποιότητας ζωής σε ασθενείς με κοιλιοκάκη.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δαφούλη, Αικατερίνη-Μαρία; Κανάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01
    Η κοιλιοκάκη είναι μια χρόνια αυτοάνοση διαταραχή, ο επιπολασμός της οποίας έχει αυξηθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ συμμόρφωσης στη μεσογειακή ...
  • Επιπολασμός υποθρεψίας και Πρωτεϊνό-ενεργειακή απώλεια (PEW) σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σταδίου 5 (G5) και συσχέτιση τους με τη θνησιμότητα.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αλεξάντροβα, Νικολέτα; Σωμαράκη, Κλεάνθη; Τσαβολάκη, Αλεξάνδρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Ορφανού, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-01-31
    Σκοπός: Κύριος στόχος αποτελεί η αξιολόγηση των ασθενών με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων για υποθρεψία και Πρωτεϊνο-ενεργειακής απώλειας (ΠΕΑ), η μέτρηση του επιπολασμού και η συσχέτιση τους με τη θνησιμότητα. Μεθοδολογία: ...
  • Η διατροφική αξία της πατάτας και η θέση της στη Μεσογειακή διατροφή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αυγουλά, Ανθή; Κάσσου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14
    Η πατάτα έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο καλλιεργητικής και εμπορικής δραστηριότητας ανά τα χρόνια. Το παραγόμενο λαχανικό, η πατάτα, είναι διαχρονικά ένα από τα κύρια τρόφιμα στην διατροφή των ...
  • Η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην παιδική παχυσαρκία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργούλιας, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η παιδική παχυσαρκία είναι μια αυξανόμενη ανησυχία παγκοσμίως λόγω της σημαντικής επίδρασής της στην υγεία και την ευημερία. Η παρούσα πτυχιακή εργασία στοχεύει να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της παιδικής παχυσαρκίας και ...
  • Μελέτη διατροφικών συνηθειών Ελληνικών οικογενειών (Κέρκυρα- Κρήτη) στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πέζαρου, Μαρία; Πατσουράκη, Μαρία-Εμμανουέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Λένα; Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-10
    Μελέτη Διατροφικών Συνηθειών Ελληνικών Οικογενειών (Κέρκυρα- Κρήτη) στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης. Η μελέτη των διατροφικών συνηθειών σε Ελληνικές οικογένειες, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα, στα πλαίσια της οικονομικής ...
  • Οι διατροφικές συνήθειες νηπίων και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν: Μελέτη σε παιδικό σταθμό της Σητείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλογεράκη, Ειρήνη; Σημαιάκη, Εμμανουέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη; Θαλασσινός, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-10-03
    Σκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών του παιδικού σταθμού της Σητείας. Θα μελετηθούν επίσης οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές τους επιλογές και θα ...
  • Παραδοσιακά προϊόντα και ελληνική μεσογειακή διατροφή. Θεσμικό πλαίσιο ενωσιακών σημάτων ποιότητας και προοπτικές ανάπτυξης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σουρβίνος, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-27
    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τον Έλληνα από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη που αυτή προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει παρατηρηθεί μία τάση στροφής προς την ...
  • Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 σε βρέφη και παιδιά

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαλιά, Νεραντζιά; Φλεβοτόμου, Μυρσίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η διατροφή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες τόσο στην εκδήλωση όσο στην ρύθμιση και την αντιμετώπιση των επιπλοκών που μπορούν να εκδηλωθούν λόγω του ΣΔ τύπου 1 σε βρέφη και παιδιά. Σκοπός της παρούσας ...