• Διαθεσιμότητα υγρών και η επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό και στην αθλητική απόδοση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μέρμηγκας, Χρήστος; Τσιώλης, Αθανάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από περίπου 70% νερό. Κατέχει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη κυτταρική ομοιόσταση και ζωή, καθώς μπορεί και επηρεάζει μια πληθώρα λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Μερικές από αυτές ...
  • Ο ρόλος της καφεΐνης - ως συμπλήρωμα διατροφής - σαν μέσο βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κόκκαλη, Μοσχούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαράκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009
    Τον τελευταίο καιρό, τα αθλητιατρικά πορίσματα για τον μεταβολισμό και τον λειτουργία της μυϊκής μάζας, επηρέασαν έντονα τις επιστήμες της εργοφυσιολογίας, της προπονητικής και της διαιτολογίας. Οι νέες κατευθύνσεις για ...