• Aνάγκες και προβλήματα των σπουδαστών του ΤΕΙ Ηρακλείου. Στάσεις τους στην πιθανή δημιουργία ενός συμβουλευτικού κέντρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Μαχαιράκη, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουκούλη, Σοφία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η μελέτη αυτή πραγματεύεται το φαινόμενο της ψυχολογικής συμβουλευτικής φοιτητών και γίνεται μία προσπάθεια διερεύνησης των αναγκών και προβλημάτων των φοιτητών καθώς και η στάση τους σε μία πιθανή δημιουργία ενός ...
  • Διατροφική συμβουλευτική σε παχύσαρκα παιδιά και εφήβους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ορφανού, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Τις τελευταίες δεκαετίες ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση της συχνότητας της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους εφήβους. Το γεγονός αυτό έχει προσανατολίσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών υγείας στην αναζήτηση αποτελεσματικών ...
  • Η διερεύνηση της γνώμης των καθηγητών για την αναγκαιότητα ύπαρξης συμβουλευτικής υπηρεσίας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Αθηναίου, Μελίτα; Γιαννακός, Παναγιώτης; Ζέρβα, Πολυξένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ράτσικα, Νικολέτα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-07-2010
    Η εφηβεία, είναι μια περίοδος στη ζωή κάθε ανθρώπου, κατά την οποία το σώμα αλλάζει και η ταυτότητα του ατόμου διαμορφώνεται. Είναι δηλαδή μια περίοδος ωρίμανσης. Κατά την διάρκεια της εφηβείας αναπτύσσονται πολλά προβλήματα. ...
  • Συμβουλευτική - διαιτολογική παρέμβαση στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζουπάνου, Αικατερίνη; Παπαδογιάννη, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, ηλικίας 5-12 ετών σε θέματα διατροφής για την απόκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αρχικά προσεγγίστηκαν 251 παιδιά αλλά ...