Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "diabetes"
Αποτελέσματα 1-5 από 5
-
Βιταμίνη D, η συσχέτισή της με την παχυσαρκία και το διαβήτη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνήσει, εάν τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D3 (25-OH) σχετίζονται με την παχυσαρκία και αν ναι ποιος βιολογικός μηχανισμός μπορεί να λαμβάνει δράση. ΜΕΘΟΔΟΣ: Ένα σύνολο ... -
Διατροφική αξία του κολοκυθόσπορου και συμβολή του στην υγεία μας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24Ο κολοκυθόσπορος είναι ένας ελαιούχος σπόρος, που ανήκει στην οικογένεια των Cucubitaceae και στο γένος Curcubita L.Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για την θεραπεία ασθενειών ,όπως ο διαβήτης, ο προστάτης αλλά και για ... -
Διατροφική θεραπεία σε ασθένειες του παγκρέατος (παγκρεατίτιδες).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-03-2013Το πάγκρεας έχει κύριο μεταβολικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της ενδοκρινούς και εξωκρινούς μοίρας του λόγω των ορμονών που παράγει και εκκρίνει. Ασθένειες της ενδοκρινής μοίρας του παγκρέατος όπως η οξεία ... -
Σόγια προϊόντα σόγιας: Βιοδραστικά συστατικά, οφέλη – κίνδυνοι για την υγεία και διατροφικές συστάσεις.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10Η σόγια είναι ένα όσπριο και κατατάσσεται στην κατηγορία των ψυχανθών, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείται κυρίως για ζωοτροφές. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορα άλλα προϊόντα πέρα της κλασσικής σόγιας∙ κάποια πιο ... -
Χρήσεις του ροδιού (Punica granatum L.) στη διαιτητική θεραπεία: Νεοπλασίες, καρδιαγειακά, διαβήτης κ.λ.π.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012Η ροδιά (Punica granatum Linnaeus) είναι φυτό του γένους πουνική (Punica) της οικογένειας πουνικίδες (Punicaceae). Ανήκει στην τάξη μυρτώδη (Myrtales). Οι ερευνητές από κλάδους όπως της φαρμακευτικής, της διατροφολογίας ...