• Η χοληστερόλη παράγοντας κινδύνου για την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου. Στοιχειά διαιτητικής πρόληψης και παρέμβασης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαδοπούλου, Δέσποινα; Βαΐτση, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Καλαμάρη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014
    Υπόβαθρο: Είναι γενικά αποδεκτό ότι η σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής τόσο για τη πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων έχει τεκμηριωθεί στη σύγχρονη βιβλιογραφία αλλά και σε πρόσφατες μελέτες. Η ...
  • Συσχέτιση υπερλιπιδαιμίας - καρδιαγγειακών νοσημάτων και διατροφική αντιμετώπιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κακαβά, Παναγιώτα; Κοσμοπούλου, Γεωργία; Καμπάνου, Γαρυφαλιά
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλανης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014
    Η υπερλιπιδαιµία αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες εµφάνισης καρδιαγγειακών νοσηµάτων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται µέσα από τα από τα αποτελέσµατα της µελέτης INTERHEART, που κατέδειξε την υπερλιπιδαιµία ως ...