• O ιός του μωσαϊκού του μαρουλιού: Ένα επίκαιρο πρόβλημα στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Γλυπτού, Κυριακή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Το φθινόπωρο του 2001, σε καλλιέργεια υπαιθρίου μαρουλιού στη Δ. Κρήτη (περιοχή Χανίων), παρουσιάστηκαν συμπτώματα σε σημαντικό αριθμό φυτών, που αποδίδονται συνήθως στην παρουσία παθογόνων φυτικών ιών. Επειδή το πρόβλημα ...
  • Πρόταση υλοποίησης ερευνητικού έργου με αντικείμενο την αγρονομική αξιολόγηση της χρήσης φίλτρων ακτινοβολίας σε υλικά κάλυψης θερμοκηπίων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Λυμπερόπουλος, Χαράλαμπος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαραγκάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-09-27
    Η κατασκευή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων για την παραγωγή λαχανικών, πραγματοποιείται για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών γύρω από την καλλιέργεια. Ειδικότερα με τη χρήση των θερμοκηπίων κατορθώνεται ο έλεγχος τόσο ...
  • Τα νιτρικά ιόντα στα μαρούλια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζάκος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Ο κλάδος της διατροφής και διαιτολογίας στηρίζεται σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή η οποία αποτελείται απο διάφορες ομάδες τροφίμων. Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την ομάδα των λαχανικών και πιο συγκεκριμένα ...