• Δευτερογενής διατροφική πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βερύκοκκος, Κωνσταντίνος; Παπαγεωργίου, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-01-2016
    Το εγκεφαλικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας, καθώς είναι η τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου, μετά τη στεφανιαία νόσο και τον καρκίνο. Αποτελεί επίσης ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, διότι είναι η ...
  • Επιβάρυνση της σύγχρονης μεσογειακής δίαιτας από υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτσόλαμπρος, Πέτρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τουτουδάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-04-2011
    Η εργασία επικεντρώνεται στην επιβάρυνση με φυτοφάρμακα η οποία μπορεί να προκύψει ακολουθώντας τυπικά διαιτολόγια μεσογειακής δίαιτας όπου καταναλώνονται συμβατικά (με υπολείμματα φαρμάκων) και όχι βιολογικά τρόφιμα, ...