• Επίδραση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των φυτικών ινών στα συμπτώματα των λειτουργικών διαταραχών του κατώτερου γαστρεντερικού: βιβλιογραφική ανασκόπηση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Στάμου, Αικατερίνη; Χατζοπούλου, Γεωργία Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παφίλη, Ζωή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Το κοινό σημείο των ορισμών που έχουν αποδοθεί στις φυτικές ίνες από το 1953 έως σήμερα, είναι ότι αποτελούν πολυμερή υδατανθράκων που δεν πέτονται ούτε απορροφώντας από το λεπτό έντερο. Πιο πρόσφατα, το 2016 ο FDA ορίζει ...
  • Ο Άξονας εντέρου-εγκεφάλου: Δίαιτα και ευεξία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βαρσαμά, Παναγιώτα; Δεσινιώτη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-13
    Η εργασία αυτή επικεντρώνεται στην αμφίδρομη αλληλεπίδραση του Εντερικού Νευρικού Συστήματος (ΕΝΣ) με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) με έμφαση στον ρόλο της ισορροπημένης εντερικής μικροχλωρίδας στην διατήρηση της καλής ...