• Eκτίμηση θρέψης κιρρωτικού ασθενή

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χριστοδουλάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος; Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-06
    Εισαγωγή: οι ασθενείς με κίρρωση του ήπατος βρίσκονται συνήθως σε αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο εξαιτίας της ασθένειας, άρα και σε επίφοβη διατροφική κατάσταση ή κακή θρέψη. Σκοπός: να εκτιμηθεί η κατάσταση θρέψης ασθενών ...
  • Διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση αυτών με την κατάσταση θρέψης: μελέτη σε έφηβους Ανατολικής Κρήτης

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαδοπούλου, Σουλτάνα; Ριζούλη, Μαριάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη; Μπορμπουδάκη, Λένα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-17
    Ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων μελετών υποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων, και ιδιαίτερα αναφορικά με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο τόσο από το μεσογειακό ...
  • Διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση αυτών με την κατάσταση θρέψης: μελέτη σε εφήβους Αττικής-Πειραιά και σύγκριση με εφήβους Ανατολικής Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεροθανάση, Γκαλίνα; Δελλαπόρτα, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη; Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-16
    Ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων μελετών υποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των ...
  • Εκτίμηση διατροφικής κατάστασης και διατροφικής συμπεριφοράς οικογενειακών φροντιστών ατόμων με νόσο Alzheimer.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Στεφανουδάκη, Γεωργία; Χαλκιαδάκη, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-14
    Ελάχιστα δεδομένα είναι διαθέσιμα στη διεθνή βιβλιογραφία για τη διατροφική κατάσταση των οικογενειακών φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών παρουσιάζει έκπτωση στις διατροφικές του συνήθειες ...
  • Εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης 36 νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο μεσογειακό κέντρο διακοπών αιμοκάθαρσης στα Καλέσσα Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δασκαλάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-05-2008
    Διεθνείς μελέτες καταδεικνύουν τη δυσθρεψία ως συνέπεια του υποσιτισμού που υφίσταται αυτή η ομάδα ασθενών. Με δεδομένο το παραπάνω γεγονός, η παρούσα μελέτη επιχειρεί να διερευνήσει τη θρεπτική κατάσταση των νεφροπαθών ...
  • Εκτίμηση κατάστασης θρέψης ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο νομό Λασιθίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ανδρούτσος, Οδυσσέας; Κανελλάκης, Σπυρίδων
    Επιβλέπων καθηγητής: Λάσκος, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Οι ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε αιμοκάθαρση αποτελούν μία πληθυσμιακή ομάδα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα μεταβολικά προβλήματα εξαιτίας της πάθησης και των επιπτώσεων της αιμοκάθαρσης. Αυτά τα μεταβολικά προβλήματα ...
  • Συσχέτιση του παράγοντα όρεξη με τη διατροφική κατάσταση και την ποιότητα ζωής των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χειμάρας, Αντώνιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-01-31
    Η ανορεξία ,απαντάται στο 30% έως και το 40% των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, (ΑΜΚ), συνεισφέροντας στην εγκατάσταση της δυσθρεψίας και μεταβάλλοντας το επίπεδο ποιότητας ζωής τους. Ως αίτια οι ουραμικές τοξίνες, ...