• Αξιολόγηση καθαρών σειρών αρακά θήρας (Lathyrus sativus) έναντι του Bymv.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Αλεξιάδου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γραμματικάκη, Γαρυφαλιά
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2009
    Η καλλιέργεια του αρακά Θήρας είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια της νησιωτικής αιγαιοπελαγίτικης χώρας. Η παραγόμενη φάβα που καταναλώνεται ευρέως στη χώρα μας, στηρίζεται αποκλειστικά στην αξιοποίηση τοπικών σπορομερίδων ...
  • Η μελέτη ενός σπορομεταδιδόμενου ιού του αρακά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μέγα, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Αυγελής, Απόστολος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Ο προληπτικός φυτουγειονομικός έλεγχος των σπόρων των καλλιεργούμενων φυτών αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την εμπορία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αρακάς, ένα είδος που καλλιεργείται και καταναλώνεται ευρέως στη ...