• Κατανάλωση συμπληρωμάτων πρωτεΐνης σε κολυμβητές και ‘παρανοήσεις’ σχετικά με τη γνώση τους όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεροντάρη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κωστάκη, Άννα; Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-09
    Τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και των συνεχών εναλλαγών αυτού, έχει σημειωθεί μια αύξηση της χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από αθλητές και τον γενικό πληθυσμό. Πολλοί αθλητές αλλά και άτομα ...
  • Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 και 2 σε αθλητές.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νάκα, Ελευθερία; Παύλου, Ελευθερία Ανδρομάχη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-12
    Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ), αποτελεί όπως οι ειδικοί επισημαίνουν, την επιδημία του αιώνα. Η νόσος θεωρείται πολυπαραγοντική, και χαρακτηρίζεται σε γενικό πλαίσιο ως διαταραχή του μεταβολισμού. Διακρίνεται κυρίως σε δύο ...
  • Χορήγηση συµπληρωµάτων σιδήρου, ασβεστίου, µαγνησίου και καλίου στους αθλητές. Είναι τελικά απαραίτητη ή όχι;

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολοπούλου, Σταµατίνα; Στόκα, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαµάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Η ζήτηση στη βιοµηχανία των συµπληρωµάτων διατροφής φαίνεται πως έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στους αθλητές, οι οποίοι έχουν αυξηµένες ανάγκες και επιδιώκουν τη βέλτιστη κατάσταση ευρωστίας ...