• Ανακύκλωση και αναβάθμιση αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρησιμοποίηση στη διατροφική αλυσίδα. Μύθος ή πραγματικότητα;

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ντελή, Σοφία; Παντελιού, Αγγελική; Κυριαζοπούλου, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Ιγνατιάδης, Παναγιώτης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-05-2009
    Οι Ευρωπαϊκές βιομηχανίες τροφίμων, παράγουν περίπου 30 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων ετησίως, όπου οι περισσότεροι από αυτούς καταλήγουν είτε ως υλικά οδόστρωσης, είτε ως χαμηλής ποιότητας λίπασμα ή ζωική τροφή χωρίς καμία ...
  • Παραγωγή πλαστικών πρώτων υλών από παραγόμενα απόβλητων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σιμιτζής, Βασίλειος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαραβελάκης, Μανώλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-10-13
    Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στο ΑΤΕΙ Χανίων στο τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και πραγματεύεται την παραγωγή των πλαστικών πρώτων υλών από παραγόμενα απόβλητα. Προκειμένου να καλυφθεί ...
  • Στάσεις, αντιλήψεις και δράσεις δύο ηλικιακών ομάδων, 18 έως 25 ετών και 40 έως 55 ετών, όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων στο νομό Αττικής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Σουλάνδρου, Μαρίνα; Σπυροπούλου, Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Προμπονάς, Μιχάλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-11-2013
    Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνειδητοποιήσει πώς όσο περνάει ο καιρός το περιβάλλον υποβαθμίζεται και διαρκώς αυξάνονται ή μεγεθύνονται τα προβλήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Η αντίληψη αυτή προήλθε μέσα από τον ...