• Ομοκυστεΐνη και καρδιαγγειακή νόσος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζήρος, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Τα τελευταία χρόνια διερευνούνται, εκτός από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου αθηρωμάτωσης όπως η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και νεότεροι παράγοντες κινδύνου μεταξύ των ...
  • Παράγοντες που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα παιδιών προσχολικής ηλικίας, Μελέτη “Ρέα”

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρουπάκη, Αικατερίνη; Μαυροπούλου, Κυριακή-Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοϊνάκη, Στέλλα; Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-15
    Εισαγωγή: Η φυσική δραστηριότητα των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι πολύ σημαντική διότι επηρεάζει τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η φυσική δραστηριότητα ορίζεται ως η οποιαδήποτε σωματική κίνηση του ...
  • Σημασία της διατροφής και της άσκησης στο σακχαρώση διαβήτη τύπου Ι.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ματσαμάκη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 είναι μία νόσο που αυξάνεται ολοένα τα τελευταία χρόνια. Βασική προϋπόθεση για το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλ. τη σωστή αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη 1 αποτελεί το τρίπτυχο: Θεραπεία - ...
  • Σύγκριση διατροφικών συνηθειών µεταξύ φοιτητών πρώτου και εβδόµου Εξαµήνου του ΤΕΙ Σητείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πούλιου, Ελισσάβετ
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2014
    Εισαγωγή: Οι έφηβοι είναι ευάλωτοι από διατροφικής άποψης, εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου ζωής και διατροφικών συνηθειών. Η καταγραφή και η παρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών των πρωτοετών και τελειόφοιτων φοιτητών ...
  • Σύγκριση κατάστασης θρέψης ατόμων με κίρρωση ήπατος διαφορετικών αιτιών, NASH – HCV.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαλανός, Ιωσήφ – Τζόυ; Χαιρέτη, Ουρανία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Δέσποινα; Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-11
    Tο ήπαρ είναι το κύριο όργανο για τον μεταβολισμό τριών κύριων θρεπτικών συστατικών: της πρωτεΐνης, του λίπους και των υδατανθράκων. Η λοίμωξη από ηπατίτιδα C ή από μη αλκοολική λιπώδη νόσος του ήπατος είναι από τις κύριες ...