Αποτελέσματα 2121-2140 από 9332

  • Ανάλυση HACCP και η εφαρμογή του στις ξενοδοχειακές μονάδες Louis σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παϊπέτη, Αδαμαντία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-11-2012
    Στις µέρες µας όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προσπαθούν ή έχουν ήδη εφαρµόσει το σύστηµα HACCP καθώς αποτελεί αναπόσπαστο σηµείο, αφού πλέον η ποιότητα των πελατών έχει αυξηθεί, οι απαιτήσεις των Tour Operators έχουν ...
  • Η συμβολή της μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος στην προώθηση πωλήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες και μελέτη περιπτώσεως σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κουμάντος, Παύλος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-10-2012
    Αυτή η εργασία θα δώσει τον ορισμό του οικολογικού αποτυπώματος, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον και το πως το αποτύπωμα μπορεί να ...
  • Θρησκευτικός τουρισμός, η περίπτωση της Ελλάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ιωάννου, Ευγενία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2012
    Μελετώντας κάποιος την πτυχιακή εργασία «Θρησκευτικός τουρισμός, περίπτωση της Ελλάδας», θα καταλάβει αρχικά την έννοια του τουρισμού, τα είδη του τουρισμού, ποιες εναλλακτικές μορφές υπάρχουν και τι αντιπροσωπεύει η ...
  • On line συστήματα κρατήσεων για ξενοδοχεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βρεττάκης, Γεώργιος; Σαββάκης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2012
    Ο σκοπός της παρούσας Πτυχιακής εργασίας είναι η ανάλυση και η μελέτη των ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων σημειώνοντας τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους και τις διαφοροποιήσεις τους σε παράγοντες όπως θέματα πολιτικής, ...
  • Η τουριστική προβολή της Ελλάδας και η συμβολή του ελληνικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σπυρόπουλος, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-11-2013
    Ο τουρισμός της Ελλάδας είναι ένα θέμα το οποίο έρχεται συχνά στο προσκήνιο. Είναι γνωστές οι προσπάθειες που γίνονται ειδικά τα τελευταία χρόνια, ώστε να προωθηθεί η χώρα αυτή στο εξωτερικό και να προβληθεί όσο το δυνατόν ...
  • Οργάνωση επιχειρήσεων catering. Προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπαντωνάκη, Θεονύμφη
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-02-2013
    Η παροχή φαγητού και ποτών σε ανθρώπους έξω από το φυσικό χώρο του σπιτιού, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της επισιτιστικής βιομηχανίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιέταιρα ανοδική πορεία στον κλάδο της μαζικής ...
  • Τουριστικές μεταφορές - Τουριστικά λεωφορεία

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κλώνου, Αικατερίνη; Τουπαδάκη, Μιχαέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-07-2012
    Στην εργασία αυτή θα εξετάσουμε θέματα που αφορούν τη χώρα μας για τη μεταφορά του τουριστικού πληθυσμού από χώρα σε χώρα, αναφερόμενοι στις χερσαίες μεταφορές, στο ειδικό κεφάλαιο «ειδικά τουριστικά λεωφορεία». Θα ασχοληθούμε ...
  • Εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πακαλιά, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-04-2012
    Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συζητούνται ευλόγως στους κύκλους της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έχοντας σαν βάση το πλούσιο φυσικό κάλλος ανά την Ελλάδα, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη, και ευτυχώς, ...
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του τουρισμού στη Νιγηρία – Δυτική Αφρική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κλούβια, Ρούθ Μέμπους
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-08-2013
    Η Νιγηρία είναι μια χώρα στην καρδιά της Αφρικής με τεράστιο τουριστικό δυναμικό, και εξίσου σπουδαία ανάπτυξη και επιτυχίες στον τόπο της, αλλά και με προβλήματα που η επιτροπή του τουρισμού και η κυβέρνηση έχουν να ...
  • Κοινωνικός τουρισμός.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κοτσιλά, Ιουλία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-05-2012
    Στην παρούσα πτυχιακή θα ασχοληθούμε με την μορφή εκείνη του τουρισμού η οποία κάνει τον τουρισμό προσβάσιμο στην πλειοψηφία των ανθρώπων και απευθύνεται σε όλους όσους βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγο όσον αναφέρθηκαν ...
  • Μαζική παραγωγή φαγητού. Η φύση κι ο ρόλος του έτοιμου φαγητού στις επιχειρήσεις/οργανισμούς μαζικής εστίασης και η στρατηγική προώθησης του (σχεδιο marketing).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κογκάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Στην εργασία αυτή, προσπαθώ να αναλύσω όσο το δυνατό πιο συγκροτημένα και με σαφήνεια, τι είναι αυτό το σχετικά νέο είδος στην Ελλάδα, τι το κάνει εμπορεύσιμο και τι μπορεί να τονισθεί στην στρατηγική πώλησής του. Ξεκινώ ...
  • Δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή Βάμος Αποκορώνου Χανίων. Το παράδειγμα της "Vamos Traditional Village".

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαρμαρινού, Κλειώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Ο στόχος της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή του Βάμου στην επαρχία Αποκόρωνα, Χανίων, όπως αυτή παρουσιάζεται από την μοναδική οργανωμένη πρωτοβουλία ...
  • Τουριστική ανάπτυξη του δήμου Μαλεβυζίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σφακιανάκης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-07-2012
    Στην πτυχιακή μου εργασία επέλεξα να ανακαλύψω την έννοια του τουρισμού στην Κρήτη και ειδικότερα στον Δήμο Μαλεβυζίου (λόγο συγγενικές ρίζες που με συνδέουν με την περιοχή) όχι μόνο διότι ο τουρισμός χαρακτηρίζεται ως η ...
  • Η συμβολή των παραδοσιακών προϊόντων της νήσου Λέσβου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος: η περίπτωση του ούζου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λαμπαρδάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2013
    Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι η ανάλυση της έννοιας και λειτουργίας του τουρισμού στις μέρες μας και κυρίως της ύπαρξης του τουρισμού στο νησί της Λέσβου, μέσω της συμβολής παραδοσιακών προϊόντων και με απώτερο στόχο ...
  • Διαχείρηση εκδηλώσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τσάτοβα, Αγάπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-03-2012
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται το event management, έτσι όπως αυτό αναπτύσσεται σταδιακά στην Ελλάδα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται στοιχεία για τον τουρισμό, όπως τα είδη του, παρατίθενται οικονομικά ...
  • Οργάνωση και λειτουργία κεντρικού bar ξενοδοχείου 5 αστέρων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπαλασάκης, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-02-2012
    Το main bar ενός ξενοδοχείου αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στο επισιτιστικό τμήμα του ξενοδοχείου τόσο για τα κέρδη που αποφέρει όσο και για τις δημόσιες σχέσεις που αναπτύσσει με τους πελάτες της επιχείρησης. Τα ...
  • Ποιος ο ρόλος του catering σε μία αυτόνομη επιχείρηση catering σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πλυμάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2012
    Η παροχή φαγητού και ποτού αποτελούσε πάντα βασικό κομμάτι των ανθρώπινων εκδηλώσεων. Το catering, λοιπόν, γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να γίνεται η προσφορά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ειδικά στη σύγχρονη εποχή ...
  • Ενναλακτικές μορφές τουρισμού με ιδιαίτερη αναφορά στον αγροτουρισμό του νομού Ρεθύμνου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ζουλάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-07-2012
    Ο Τουρισμός στο νομό Ρεθύμνου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την οικονομία των κατοίκων ολόκληρου του νομού συμπεριλαμβανομένου και των υπόλοιπων νομών της Κρήτης. Κάθε καλοκαίρι το νομό Ρεθύμνου επισκέπτονται χιλιάδες ...
  • Υποκίνηση εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ζέλεβα, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιτσούλη, Εσθήρ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-11-2012
    Ο στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιάσει στον αναγνώστη της την καθοριστική σημασία και τα σημαντικά οφέλη της αποτελεσματικής υποκίνησης του εργατικού δυναμικού μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης. Οι ...
  • Τα μέσα επικοινωνίας σε μια τουριστική επιχείρηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπαδοπούλου, Στέλλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-06-2012
    Όλη μας η ζωή είναι μια επικοινωνία και κάθε μας ενέργεια είναι μια μικρή η μια μεγάλη μορφή επικοινωνίας. Με τη γέννηση μας επικοινωνούμε με τον κόσμο ερχόμαστε δηλαδή, σε επαφή με άλλους ανθρώπους, δημιουργούμε φιλίες, ...