Εμφάνιση απλής εγγραφής

Omega-3 fatty acids in primary production products which are part of the mediterranean diet pyramid. Study of the consumption of wild greens and vegetables in the province of Ierapetra.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤσαγκαράκη, Μαρίαel
dc.creatorTsagkaraki, Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:38Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:38Z
dc.date.issued2010-10-20T12:23:17Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/102
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία διερευνά την κατανάλωση άγριων εδώδιμων χόρτων στην περιοχή της Ιεράπετρας και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο θεωρητικό τμήμα της εργασίας γίνεται βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό η διατροφική πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων, στο μεταβολισμό τους,στη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες μελέτες για την ανίχνευση των ω-3 λιπαρών οξέων σε εδώδιμα φυτικά προϊόντα Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στο ερευνητικό τμήμα της εργασίας.Διερευνήθηκε η συμμετοχή των άγριων εδώδιμων χόρτων στη δίαιτα των κατοίκων της επαρχίας Ιεραπέτρας.. Εξασφαλίζει πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες σχετικά με την συχνότητα και τον τρόπο κατανάλωσης των άγριων εδώδιμων χόρτων και άλλων εδώδιμων προϊόντων, για τη γνώση και συλλογή διαφόρων ειδών άγριων εδώδιμων χόρτων από τις διάφορες κοινωνικές ομάδες της περιοχής. Επίσης πληροφορίες για τις δυσκολίες εύρεσης ή αν έχει γίνει προσπάθεια καλλιέργειας, για την περιοχή,την τοποθεσία και την εποχή συλλογής του κάθε είδους άγριου εδώδιμου χόρτου χωριστά. Η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε με την χρήση του στατιστικού πακέτου Statistical Package for the Social Sciences (SPSS for Windows 2005).el
dc.description.abstractThis paper examines the consumption of wild edible plants in the region of Ierapetra and is comprised of two parts. The first part deals with the theoretical part of the paper. There is a literary review relevant to the results on the human body of the dietary intake of ω-3 fatty acids, their metabolism, the methodology used in various studies for the detection of ω-3 fatty acids in edible vegetable products. The research part examines the participation of wild edible plants in the diet of Ierapetra’s residents. It obtains information on the dietary habits respective to the frequency and consumption manner of wild edible plants and other edible products and on the knowledge and collection of various types of wild edible plants by the area’s different social groups. It also obtains information on the difficulty of finding these products or whether or not attempts have been made for their cultivation, on the area, the location and the season during which each type of wild edible plants was collected separately. The statistical analysis was performed with the use of the Statistical Package for the Social Sciences (SPSS for Windows 2005)en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής τα οποία συμμετέχουν στο μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Έρευνα της κατανάλωσης άγριων χόρτων και λαχανικών στην επαρχία Ιεραπέτραςel
dc.titleOmega-3 fatty acids in primary production products which are part of the mediterranean diet pyramid. Study of the consumption of wild greens and vegetables in the province of Ierapetra.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤσαγκαράκη, Μαρίαel
heal.creatorNameTsagkaraki, Mariaen
heal.publicationDate2010-10-20T12:23:17Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/102
heal.abstractΗ παρούσα εργασία διερευνά την κατανάλωση άγριων εδώδιμων χόρτων στην περιοχή της Ιεράπετρας και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο θεωρητικό τμήμα της εργασίας γίνεται βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό η διατροφική πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων, στο μεταβολισμό τους,στη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες μελέτες για την ανίχνευση των ω-3 λιπαρών οξέων σε εδώδιμα φυτικά προϊόντα Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στο ερευνητικό τμήμα της εργασίας.Διερευνήθηκε η συμμετοχή των άγριων εδώδιμων χόρτων στη δίαιτα των κατοίκων της επαρχίας Ιεραπέτρας.. Εξασφαλίζει πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες σχετικά με την συχνότητα και τον τρόπο κατανάλωσης των άγριων εδώδιμων χόρτων και άλλων εδώδιμων προϊόντων, για τη γνώση και συλλογή διαφόρων ειδών άγριων εδώδιμων χόρτων από τις διάφορες κοινωνικές ομάδες της περιοχής. Επίσης πληροφορίες για τις δυσκολίες εύρεσης ή αν έχει γίνει προσπάθεια καλλιέργειας, για την περιοχή,την τοποθεσία και την εποχή συλλογής του κάθε είδους άγριου εδώδιμου χόρτου χωριστά. Η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε με την χρήση του στατιστικού πακέτου Statistical Package for the Social Sciences (SPSS for Windows 2005).el
heal.abstractThis paper examines the consumption of wild edible plants in the region of Ierapetra and is comprised of two parts. The first part deals with the theoretical part of the paper. There is a literary review relevant to the results on the human body of the dietary intake of ω-3 fatty acids, their metabolism, the methodology used in various studies for the detection of ω-3 fatty acids in edible vegetable products. The research part examines the participation of wild edible plants in the diet of Ierapetra’s residents. It obtains information on the dietary habits respective to the frequency and consumption manner of wild edible plants and other edible products and on the knowledge and collection of various types of wild edible plants by the area’s different social groups. It also obtains information on the difficulty of finding these products or whether or not attempts have been made for their cultivation, on the area, the location and the season during which each type of wild edible plants was collected separately. The statistical analysis was performed with the use of the Statistical Package for the Social Sciences (SPSS for Windows 2005)en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΤα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής τα οποία συμμετέχουν στο μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Έρευνα της κατανάλωσης άγριων χόρτων και λαχανικών στην επαρχία Ιεραπέτραςel
heal.titleOmega-3 fatty acids in primary production products which are part of the mediterranean diet pyramid. Study of the consumption of wild greens and vegetables in the province of Ierapetra.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μεσογειακό διατροφικό πρότυπο, άγρια χόρτα και λαχανικά, Ιεραπέτραel
heal.keywordomega-3 fatty acids, mediterranean diet standard, wild greens and vegetables Ierapetraen
heal.advisorNameΨαρουδάκη, Αντωνίαel
heal.advisorNamePsaroudaki, Antoniaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)